Helminen

Tämä blogi kertoo jo toisesta The Legacy Challenge -suvustani, Helmisistä. Jos et tiedä mistä LC:ssa on kyse, suosittelen katsomaan sivussa olevia linkkejä! Osasta 36 lähtien pelaan LC:n lisäksi Apocalypse Challengea, jonka säännöt löytyy myös sivussa olevista linkeistä.

9.3.06

Osa 11: Talo täynnä tyttöjä


Neljännen sukupolven perijätär Taru lupasi kassaneiti Elselle tulevan poikansa aviomieheksi, mutta ainakin kaksi ensimmäistä Tarun ja Kain lasta olivat tyttöjä.. Saako pari kaivatun pojan vai joutuuko Taru pettämään lupauksensa? Se selviää tässä osassa!


Viime osan lopulla perhe jäi jännittämään kolmannen lapsen sukupuolta. Tyttöhän se oli, kuinkas muutenkaan :D Pienokainen sai nimen Riina.


Toisiksi vanhin tytöistä, Reetta, oli vasta pieni taapero. Isoäiti Julia oli kovin innoissaan lapsenlapsistaan ja opettikin Reetan kävelemään.


Tarukin rakasti suuresti lapsiaan ja kotiäitinä saikin viettää paljon aikaa näiden kanssa. Reetan ensimmäinen sana oli "äiti"!


Aika kuitenkin kului nopeasti, ja niin Reetan oli aika kasvaa jo lapseksi!


Ronja ja Reetta olivat kuin kaksoset! Jos heillä olisi vielä ollut samanlaiset kampaukset ja vaatteet, kukaan olisi tuskin erottanut heitä toisistaan.


Tytöistä tuli nopeasti parhaat ystävykset. Ronja auttoi pikkusiskoaan aina kaikessa missä vain pystyi. Läksyjen tekokin sujui mukavammin yhdessä :)


Riinasta oli jo kasvanut taapero. Hän sai seuraavat luonnepisteet:
Sottapytty/siisti: 9
Ujo/menevä: 9
Laiska/toimelias: 3
Vakava/leikkisä: 4
Marisija/kiltti: 3
Hän on isosiskojensa tavoin Oinas, mutta hieman siistimpi ja laiskempi kuin toiset.


Vaikka Riinalla olikin melkein täydet pisteet siisteydessä, se ei kyllä ainakaan vielä näkynyt tytön käytöksessä.. Sormi eksyi nenään aika tiuhaan tahtiin :D


Pian Taru sai taas huomata olevansa raskaana!


Julia oli kyllästynyt Kenraalin töihin ja oli vaihtanut takaisin ensimmäisen elämäntoiveensa alalle, eli rikollisuusuralle. Töissä sujui varsin mukavasti, mutta ikävä yllätys odotti kotona..


..sillä tuskin Julia oli ehtinyt astua ulos autosta, kun hän näki Viikatemiehen lähestyvän. "Voi ei, minä olen vielä aivan liian nuori ja vetreä lähtemään, vasta 80 vuotias!" Julia tuskaili, mutta Viikatemies otti mitä tahtoi, ja se tahtoi Julian :(


Lehtori oli ollut onnellisesti nukkumassa omassa sängyssään, eikä tiennyt mitään vaimonsa poislähdöstä. Herättyään hän etsi Juliaa joka puolelta talosta, mutta lopulta joutui kohtaamaan suuren surun.


Murheet oli kuitenkin unohdettava ja elämää jatkettava. Seuraavana iltana oli nimittäin Ronjan syntymäpäivät! Ronja sai tietotavoitteen ja tahtoi saada kaikki 7 taitoa huippuunsa.


Ronjan kasvettua teiniksi Tarulle muistui mieleen hänen oma, hurja opiskeluaikansa. Tytöille täytyi ehdottomasti opettaa muutama hieno tanssiliike ennen kuin nämä lentäisivät pois pesästä!


Aamulla Ronja jo sitten lähtikin yliopistolle. Ronja muutti lookkiaan hieman rokimmaksi! :)


Talo ei kuitenkaan kauaa Ronjan lähdön jälkeen tuntunut hiljaiselta, sillä uusi perheenjäsen oli matkalla maailmaan! Kai vain leikki innoissaan pikkuisen Riinan kanssa, kun vaimo tuskaili synnytystään vieressä ja sai pärjätä vain kauhistuneen kotiapulaisen avulla :D


Kaikki sujui kuitenkin mallikkaasti ja perheeseen liittyi jälleen kerran uusi tytär! Taru nimesi neljännen tyttärensä Riikaksi.


Elämä Helmisten perheessä tuntui olevan yhtä ilon ja surun vuoristorataa, sillä pian saatiin jättää hyvästit myös Lehtorille. Koko perhe oli suruissaan ja myös hieman huolissaan tulevaisuudesta. Enää ei ollut viisaita isovanhempia huolehtimassa ja talossa oli kuitenkin kahden aikuisen lisäksi vauva, taapero ja lapsi. Ja vielä täytyisi saada se poikakin!


Onneksi Riina vietti pian syntymäpäiviään. Lapsena hän pystyisi huolehtimaan itsestään jo hieman paremmin!


Taru ja Kai vanhentuivat jo uhkaavaa vauhtia, joten Tarun lupauksen pitämiseksi oli nyt pidettävä kiirettä. Kaita epäilytti hieman vielä viidennen (tai huonolla tuurilla kuudennenkin) lapsen hankkiminen, mutta Taru sai lopulta ympäripuhuttua hänet :)


Reetastakin kasvoi jo teini. Hän sai perhetavoitteen ja toivoi kolmen lapsistaan valmistuvat yliopistosta. Kunnian himoinen nuori nainen, verrattuna sukunsa "suureen" menestykseen yliopistossa :D


Reetta halusi jäädä vielä joksikin aikaa kotiin auttamaan pienempien lasten kanssa. Koulupäivän jälkeen tyttö tahtoi auttaa kotiaskareissa ja valmistaa perheelle hieman hiukopalaa. Pahaksi onneksi uuni tietenkin syttyi kokemattoman kokin käsissä tuleen!


Koska Reetasta tuntui, että hän oli kotona ennemminkin haitaksi kuin hyödyksi, hän päättikin lähteä yliopistolle Ronjan luo. Asuntolassa ruuasta olisi onneksi aina joku muu huolehtimassa :D


Perheen nuorimmaisesta, Riikasta, oli kasvanut suloinen pikku taapero. Riikastakin tuli Oinas ja hän sai täysin samat luonnepisteet kuin Ronja ja Reetta, eli:
Sottapytty/siisti: 6
Ujo/menevä: 9
Laiska/toimelias: 8
Vakava/leikkisä: 3
Marisija/kiltti: 4


Riikka sai toisinaan viettää useitakin tunteja kehdossaan kenenkään huomaamatta. Taru oli jatkuvasti väsynyt viidennen raskautensa takia ja Kai taas oli töissä. Riina-sisko oli vielä sen verran nuori, ettei osannut auttaa siskoaan.


Viimein huomattuaan Riikka-paran yksin kehdossa, Taru päätti soittaa Ronjan avuksi, sillä ei luottanut lastenhoitajiin. Ronja katsoikin mielellään nuorimman siskonsa perään :)


Viimein koitti totuuden hetki! Taru oli vain neljän päivän päässä vanhuudesta, eli tämä lapsi oli hänen viimeinen toivonsa lupauksen suhteen. "Olethan poika?" puuskutti Taru synnytystuskissaan.


Ja viimein se kaikki tuska kannatti, sillä sieltä vatsasta viimeinkin putkahti se poika! Kauan kaivattu pikkuinen sai nimen Rasmus. Rasmus peri äitinsä mustat hiukset ja isänsä siniset silmät, aivan kuten kaikki neljä sisarustaan.


Riikastakin kasvoi jo lapsi. Perhe-elämä tuntui vihdoin helpottuvan, kun tytöt kasvoivat vauhdilla ja pian huolehdittavana olisi enää vain pikkuinen Rasmus.


Riikka oli jostain syystä Kaille aivan erityisen rakas tytöistä. Riikka oli ainoa lapsista, joka oli tullut isäänsä halaamaan tämän palatessa töistä!


Kai huomasikin viettäneensä melkein koko aikuisuutensa uurastamalla pelkän työn parissa. Vanhuuden lähestyessä hän päätti ottaa jo hieman rennommin ja antaa enemmän aikaansa lapsilleen.

Seuraavassa osassa viimeisetkin tytöt lähetetään yliopistoon ja pääsemme näkemään, millaiseksi Rasmus kasvaakaan! Toivottavasti oikein mukavaksi ja rennoksi tyypiksi, ettei Else vain hylkää tätä kaiken tämän vaivan jälkeen :D

5 Comments:

  • At 11/3/06 15:17, Blogger Anilea said…

    Reetalla on ihanat etuhiukset:)
    Minulla ei ole koskaan tullut noin monta tyttöä kerrallaan.

     
  • At 14/3/06 19:17, Anonymous Anonyymi said…

    Mulla oli kanssa sama ongelma kun pelasin Tonilla ja Cassandralla. Niille ei sitten millään syntynyt poikaa, aina vaan tyttöjä. 8/

    Toivotaan tosiaan että Rasmus on Elselle mieleen ettei kaikki vaiva ole ollut turhaa.

     
  • At 15/3/06 15:54, Blogger Boo said…

    Todella nättejä nuo tytöt.
    Ja kerran minullakin eräs mies sai pelkkiä tyttöjä, vaikka kahden naisen kanssa poikaa yrittikin hankkia. Ei se sitä poikaa saanut koskaan, tyttöjä vaan :D

     
  • At 15/3/06 17:44, Anonymous Anonyymi said…

    Millä otat kuvat tarinaan? Todella ihana tarina!

     
  • At 15/3/06 21:36, Blogger Nina said…

    Kiitokset taas kaikille kommenteista!

    Se on kyllä omituista miten aina joskus tuntuu tulevan vain toista sukupuolta, vaikka kuinka yrittää! Onneksi Helmiset saivat sitten kuitenkin lopulta sen toivotun pojan :) Hieman kyllä harmitti tuo Tarun lupaus kun jostakin tytöistä olisi voinut tulla myös mainio perijätär!

    Ja anonymous: Otan kuvat ihan sillä pelin omalla kameralla :)

    Seuraava osa ilmestyy sitten taas huomenna tai viimeistään ylihuomenna! :)

     

Lähetä kommentti

<< Home