Helminen

Tämä blogi kertoo jo toisesta The Legacy Challenge -suvustani, Helmisistä. Jos et tiedä mistä LC:ssa on kyse, suosittelen katsomaan sivussa olevia linkkejä! Osasta 36 lähtien pelaan LC:n lisäksi Apocalypse Challengea, jonka säännöt löytyy myös sivussa olevista linkeistä.

21.2.06

Osa 7: Ensin työ, sitten lapset


Yliopistolta palattuaan Julia nai Lehtorin, ja pari päätti ensin keskittyä uriinsa. Kun työasiat oli hoidettu mallilleen, oli viimein aika saada alulle neljäs sukupolvi!


Julian ja Lehtorin esikoinen peri isänsä silmien ja ihon värin sekä molempien vanhempiensa mustat hiukset. Suloinen pikku tyttö nimettiin Tanjaksi.


Jo samana päivänä Julia tunsi itsensä huonovointiseksi. Oliko hän jälleen raskaana?


Pikkuisesta Tanjasta kasvoi nopeasti taapero. Tuore isä oli erittäin ylpeä tyttärestään, tämän ensimmäinen sana kun oli isi! Tanja sai seuraavat luonnepisteet:
Sottapytty/siisti: 10
Ujo/menevä: 10
Laiska/toimelias: 6
Vakava/leikkisä: 3
Marisija/kiltti: 1
Horoskoopiltaan Tanja on siis Oinas. Tulipa hänestä aikalainen marisija!


Isoisä Otsokin oli innoissaan Tanjasta. Oli niin mukavaa päästä taas näkemään pikkuisia lapsia! Otso oli kuitenkin ehtinyt unohtamaan erään tärkeän asian, joka nyt karvaasti muistui mieleen: Älä ikinä heitä ilmaan juuri syötettyä taaperoa! :D


Julian epäilykset osuivat oikeaan, hän oli jälleen raskaana! Pian Tanja saisi pikkuveljen tai -siskon, :)


Raskauden alkuvaihe oli yllättävän helppo. Julialla riitti energiaa viettää aikaa rakkaan esikoisensa kanssa, Tanja jopa oppi kävelemään äidin opastuksella!


Loppuvaihe raskaudesta olikin sitten rankempi ja Tanjaparka sai viettää useita tunteja aivan yksin kehdossaan. Julia vain söi ja nukkui ja muut aikuiset olivat töissä.


Julian oli lopulta soitettava lastenhoitaja paikalle hänen vanhempansa kauhukertomuksista huolimatta. Toivottavasti hoitaja ei tällä kertaa sytyttäisi itseään tuleen tai ketään muutakaan!


Onneksi vauva kuitenkin syntyi pian ja lastenhoitaja voitiin lähettää pois. Pikkuinen nimettiin Taruksi. Hän peri isosiskonsa tavoin isän silmät ja ihonvärin ja mustat hiukset.


Tanjasta kasvoikin jo lapsi, äidin pikku keijukainen!


Tanja odotti innoissaan ensimmäistä koulupäiväänsä. Koulubussiin lähdettiin hymyssä suin ja hieman jännittyneenä tulevasta!


Ilmeisesti koulu ei ollutkaan aivan yhtä hauskaa kuin Tanja oli odottanut, sillä seuraavana kouluaamuna Tanja nousi ylös sängystä hammasta purren.


Tarustakin kasvoi pian jo suloinen pikku taapero! Hän sai luonnepisteitä seuraavasti:
Sottapytty/siisti: 9
Ujo/menevä: 9
Laiska/toimelias: 3
Vakava/leikkisä: 4
Marisija/kiltti: 4
Tarukin on Tanjan tavoin Oinas, mutta hän on siskoaan kiltimpi. Sitä ja leikkisyyttä lukuunottamatta Tarulla on pistettä tai paria vähemmän luonnetta kuin sisarellaan.


Taru oli varsin taitava oppimaan. Isoisän käsi oli jostain syystä jumittunut paikoilleen ja niin Taru sai oppia kävelemään vain yhden käden avustuksella. Kylläpä tyttö oli taitava :)


Tanjan marisijan luonne pilkahti aina silloin tällöin terävänä esiin. Eräänä päivänä ruokapöydässä tyttö nyrpisteli nenäänsä ja tokaisi "Tämä isän chili con carne on aivan hirveää!" Tanja ei oikein ymmärtänyt hyvistä käytöstavoista mitään vaan laukoi mielipiteitään kovaäänisesti muista välittämättä.


Kerrankin Otso yritti opettaa lapsenlapselleen mekaaniikan ihmeellisiä saloja, mutta Tanja vain piteli nenästään kiinni ja valitti koko homman haisevan ja pahasti.


Julia kuitenkin rakasti tytärtään ja halusi tälle vain parasta. Niinpä hän kutsuikin eräänä iltana yksityiskoulun rehtorin kylään.


Ilta onnistui erittäin hyvin ja Tanja pääsi kuin pääsikin yksityiskouluun! Siitä hän sentään osasi olla kiitollinen.


Seuraavana aamuna Julia huomasi olevansa jälleen raskaana. "Vielä yksi pikku Helminen lisää, ihanaa!" Julia ajatteli.

Julia koetti viettää rankan raskauden aikana aikaa myös Tarun kanssa. Juuri puhumaan oppinut tyttö sanoi Julialle, että hänkin haluaisi saada monta ylennystä niinkuin äiti. "Kulta pieni, sinun täytyy vielä kasvaa hieman tuosta ensin. Nauti nyt vain lapsuudestasi!" kehoitti ylpeä äti.


Lehtori uurasti pitkää päivää yleislääkärinä, eikä siksi ehtinyt paljoakaan nähdä tyttäriään. Iltaisin töiden jälkeen hän kuitenkin usein hiipi peittelemään pikku tyttöjään, jotta edes joskus ehtisi näitä näkemään.


Pian koittikin jo Tarun toiset syntymäpäivät! Lehtori sai kunnian auttaa Tarua kasvamisessa kun kerrankin ehti mukaan juhliin.


Tarusta kasvoi oikein kaunis lapsi! Jos hän on nyt jo näin hurmaava, kuinka kaunis hänestä tulisikaan sitten vielä vanhempana?


Juhlien jälkeen Lehtorin tuli nälkä ja niinpä hän ryhtyi kokkaamaan itselleen hieman lohta. Jotenkin Lehtori kuitenkin onnistui sytyttämään tulipalon! "Eihän kukaan huomaa tätä? Kuinka noloa, minulta puuttuu vain kaksi kokkauspistettä täydestä kymmenestä ja silti onnistuin sytyttämään tulipalon!" Lehtori hätäili.


Palohälytin hälytti paikalle palokunnan kiitettävän nopeasti, eikä kukaan edes ehtinyt Lehtorin lisäksi huomaamaan tulipaloa. Lehtori huokaisi helpotuksesta ja kuiskasi palomiehelle (tai hän oli kyllä palonainen), että tapaus saisi jäädän heidän väliseksi salaisuudeksi.


Julia ja Tanja olivat erittäin läheisiä. Julia oli päättänyt olla toistamatta oman äitinsä virheitä ja koetti luoda kaikkiin lapsiinsa läheiset suhteet.


Ja niin jälleen oli synnytyksen aika! Joka kerta se näytti aivan yhtä tuskaiselta, miksei synnytys helpotu ollenkaan kokemuksen myötä?


Voi ei! Julia pyöräytti maailmaan kaksoset! Ensin syntyi äitinsä ihon ja silmät perinyt Tytti ja sitten isänsä ihon ja silmät perinyt Terho. Olivathan vauvat suloisia, mutta kuinka ihmeessä perhe selviäisi kun talossa oli nyt neljä lasta? Oli taas aika hankkia karmiva lastenhoitaja avuksi!

Seuraavassa osassa selviää, miten arki seitsenhenkisessä perheessä sujuukaan!

4 Comments:

  • At 21/2/06 20:01, Blogger Boo said…

    Hyvä tarina, jatka samaan malliin :)

     
  • At 21/2/06 20:04, Blogger Boo said…

    Niin ja olisi kiva jos linkittäisit minutkin :)
    Eli tämä: http://legacysaarenselka.blogspot.com/
    Minä linkitän tämän, jos käy?

     
  • At 21/2/06 21:10, Blogger Nina said…

    Kiitos umbrella! Linkitän sinut seuraavan osan lisäämisen yhteydessä sitten :) Ja vastalinkittäminen sopii paremmin kuin hyvin! :D

     
  • At 22/2/06 11:29, Blogger Boo said…

    Nyt on linkitetty :)

     

Lähetä kommentti

<< Home