Helminen

Tämä blogi kertoo jo toisesta The Legacy Challenge -suvustani, Helmisistä. Jos et tiedä mistä LC:ssa on kyse, suosittelen katsomaan sivussa olevia linkkejä! Osasta 36 lähtien pelaan LC:n lisäksi Apocalypse Challengea, jonka säännöt löytyy myös sivussa olevista linkeistä.

14.2.06

Osa 4: Kasvukipuja


Kolmannessa osassa Otso ja Ira päätyivät yhteen ja saivat ensimmäisen lapsensa, pikkuisen Julian. On siis kolmannen sukupolven vuoro valloittaa maailma!


Romantiikkatavoitteinen sim Ira oli todellakin jälleen raskaana, eikä kyse ollut vain pilaantuneesta ruuasta, kuten Ira toivoi. Synnyttäminen oli yhtä tuskaa!


Ja niin perheeseen liittyi pieni Jasmin, joka sisarensa tavoin peri äidiltään sekä ihon- että silmienvärinsä. "Kyllä tämä oli kaiken sen tuskan arvoista," ajatteli Ira syleillessään pienokaista.


Iran ollessa raskaana Otso ansaitsi ylennyksiä toisensa perään. Kapteeni Sankarin paikka ei ollut enää kovinkaan kaukana :)


Aika rientää nopeasti. Julian toisille syntymäpäiville ehti mukaan isovanhempien lisäksi myös äiti, joka oli romantiikkatavoitteiseksi varsin paljon kiinnostunut lastensa asioista.


Juliasta kasvoi oikein suloinen lapsi! Koko perhe oli ylpeä hänestä. Sitten vain ansaitsemaan taitopisteitä tulevaisuutta varten!


Tulevaisuutta ajatellen oli myös ahkeroitava koulussa. Isoisä Kauno oli jälleen innoissaan auttamassa Juliaa kun ensimmäiset läksyt tulivat kotiin.


Sonjakin uurasti ahkerasti, ja lopulta kaikki työ ja tuska palkittiin. 71 vuoden iässä Sonja saavutti elämäntoiveensa kun hänestä tuli Sairaalanjohtaja! Nyt olisi enemmän aikaa lapsille ja lapsenlapsille.


Jasministakin kasvoi pian taapero. Tyttö sai täysin samat luonnepisteet kuin isosiskonsa, eli:
Sottapytty/siisti: 2
Ujo/menevä: 9
Laiska/toimelias: 10
Vakava/leikkisä: 10
Marisija/kiltti: 4


Jasminin taaperoikä sujui hiljaisesti, karismapisteitä keräten. Vanhemmilta ei riittänyt paljoakaan aikaa lapsille, mutta isovanhemmilla oli enää harvoin töitä ja sitäkin enemmän rakkautta jaettavana. Jasminin syntymäpäivinä kutsuttiinkin sitten koko suku koolle juhlimaan!


Niin Jasminista kasvoi lapsi. Sisaruksilla on aivan samat kasvonpiirteet, he voisivat yhtä hyvin olla kaksoset!


Eräänä päivänä Ira ja Otso järkyttyivät, kun huomasivat takan eteen unohtuneen pelikonsolin ohjaimen syttyneen palamaan! Onneksi olohuoneeseenkin oli asennettu palohälytin varmuuden vuoksi, eikä suurempaa vahinkoa päässyt käymään. "Noille lapsille täytyy kyllä tehdä jotain, ettei tällaista tapahdu enää toiste. Tavaroita ei saa jättää noin lähelle takkaa!" huolestuneet vanhemmat pohtivat.


Vain muutaman tunnin kuluttua, Otson lähdettyä töihin, sattui toinen tulipalo; lastenhoitaja oli onnistunut sytyttämään itsensä tuleen! Vanhemmat olivat pitäneet lapsille puhuttelun eikä kumpikaan ollut jättänyt ohjainta takan viereen. Järkyttynyt Ira tajusi typerän lastenhoitajan olleen syypää edelliseenkin tulipaloon. Isovanhemmat saisivat nyt jäädä eläkkeelle, niin ettei tuollaista vaarallista hoitajaa enää tarvitsisi katsella talossa!


Isoisän apu koulutehtävissä näkyi pian. Julian ensimmäinen kympin todistus oli kaikille suuri ilouutinen kaiken touhotuksen keskellä! Kyllä ahertaminen kannatti, vaikka se olikin rankkaa ja toisinaan todella tylsää.


Julian lähestyessä teini-ikää oli aika opetella hieman itsenäisyyttä. Niinpä taloon hankittiin pikkuinen uuni, jossa tytöt voisivat paistaa koulun jälkeen välipalaksi muffinsseja, jos aikuiset eivät kiireiltään ehtisi laittaa ruokaa. Nam, kun se oli hyvää!


Pian koitti surunpäivä, kun ensimmäinen Helmisten suvun jäsen jätti maailman. Kauno lähti Viikatemiehen matkaan 69 vuoden iässä, ja jätti jälkeensä perheplatinahaudan ja suuren perinnön rakkailleen.


Julia kasvoi teiniksi ja sai mammonatavoitteen ja elämäntoiveeksi olla Rikollisnero (poliisin tytär halusi päästä kokeilemaan äitinsä entistä ammattia :D). Julia oli kerännyt lapsuutensa aikana varsin mukavasti taitopisteitä ja saikin stipendejä ihan mukavan määrän. Jo toisena teiniytensä iltana Julia päätti jättää perheensä ja lähteä yliopistoon.


12 päivää ennen vanhuuttaan Otso saavutti elämäntoiveensa! Kapteeni Sankarin univormu oli Otsosta upea!


Sonjan täyttäessä 80 vuotta Viikatemies saapui jälleen taloon. Sonja pääsisi jälleen rakkaan miehensä luo! Sonjakin lahjoitti jälkipolville muhkean perinnön sekä mammonaplatinahaudan. Helmisten haudat siirretään kaikki samalle yhteisötontille, jotta sekä kummitukset että jälkipolvet saisivat olla rauhassa! (Tämä on yksi niistä sovelluksista, joita noudatan tässä toisessa LC-suvussani, sain kummituksista tarpeekseni ensimmäisellä kerralla :D)


Jasmininkin lapsuus oli pian ohi. Tyttö sai monta kympin todistusta ja useita taitopisteitä lapsuutensa aikana. Teini-ikä oli tervetullut!


Jasminista kasvoikin oikein hurmaava nuori neiti! Jasmin sai perhetavoitteen ja elämäntavoitteeksi tuli Terästitaaninaisen työ. Vahvasti isänsä jalan jäljillä tämä tyttö siis :) Jasminkin lähti pian yliopistoon isosiskonsa luo, mukanaan mukava summa stipendeinä ansaittuja simeleoneita.


Lasten lennettyä pois pesästä talossa oli varsin hiljaista. Ira alkoi jo olemaan liian vanha saamaan enempää lapsia eikä se muutenkaan häntä tuntunut innostavan. Otso päätti siis pirauttaa adoptiopalveluun ja nämä totesivat Otson ja Iran voivan tarjota hyvän kodin jolle kulle lapselle.


Seuraavana aamuna ovelle ilmestyi hörökorvainen (muuten kyllä mukavannäköinen) poika, joka ilmoitti nimekseen Amatius. Ensimmäinen blondi suvussa! :D


Otso oli onnellinen adoptiopojastaan. Suurimman toiveensa toteuttaneella Otsolla olikin yllin kyllin aikaa ja rakkautta Amatiukselle. Isä ja poika ystävystyivätkin nopeasti.


Ira kasvoi onnellisesti vanhukseksi muutamia päiviä ennen Otsoa, ja Otso ja Amatius viettivätkin sitten syntymäpäiviään samana iltana. Juhlat olivat vain oman perheen kesken pienin äänin.


Pian Amatiuskin päätti lähteä siskojensa tavoin yliopistoon. Vanhukset saisivat nyt hetken rauhaa kun kolmikko jylläisi yliopistolla!

3 Comments:

  • At 17/2/06 16:48, Blogger Nina said…

    Juu, kyllä käytän taaperopeiliä :) Kyllästyin lopullisesti niihin samoihin hiuksiin, jotka aina tulivat taaperoilleni! Itse pidän enemmän siitä, että tulee noita osia useammin ja sitten ehkä vähän lyhyempiä, kuin että harvemmin ja hirmu pitkiä. Mutta kukin tyylillään :) "Otsikkokuvat" teen Adobe Photoshop 7.0:lla.

     
  • At 29/3/08 16:05, Anonymous Anonyymi said…

    Ööm, mikä on taaperopeili??

     
  • At 24/8/09 11:34, Anonymous Anonyymi said…

    Ihiii! miten saat niin söpöjä lapsia adoptio palvelusta??? Mä saan aina sellasii rumiluksia..

     

Lähetä kommentti

<< Home