Helminen

Tämä blogi kertoo jo toisesta The Legacy Challenge -suvustani, Helmisistä. Jos et tiedä mistä LC:ssa on kyse, suosittelen katsomaan sivussa olevia linkkejä! Osasta 36 lähtien pelaan LC:n lisäksi Apocalypse Challengea, jonka säännöt löytyy myös sivussa olevista linkeistä.

8.2.06

Osa 3: Uutta elämää luomassa


Edellisessä osassa näimme kuinka Otson ja Ollin lapsuus ja teini-ikä sujui, sekä kuinka Sonja kasvoi vanhukseksi. Nyt on aika saada kolmas sukupolvi alulle!


Sonja oli hyvin ylpeä pojistaan. Kuopus Olli oli lähtenyt yliopistoon ja menestyi siellä oikein hyvin, mutta perijäksi valittu Otso oli jäänyt kotiin. "Ei se yliopisto ole mikään ainoa tae menestymiseen elämässä! Sinähän olet nyt jo pelkällä peruskoululla ansainnut monta kympin todistusta ja uraohjuskin olet," Sonja lohdutti Otsoa, kun tämä mietti joskus, pitäisiköhän hänen käydä sittenkin se yliopisto.


Murtovaras Ira oli ystävystynyt sekä Otson että Kaunon kanssa. Eräänä päivänä Otson ollessa koulussa, Kauno päätti järjestää pojalleen pienen yllätyksen. Hän kutsui Iran kylään ja ehdotti tälle, josko tämä haluaisi muuttaa perheen luokse. Otsohan oli muutaman päivän päästä kasvamassa jo aikuiseksi, niin olisi sitten vaimo jo valmiiksi talossa! Ja Ira tietenkin suostui ystävänsä pyyntöön:)


Ensimmäinen päivä uudessa kodissa oli ujolle Iralle aikamoinen koitos. Muodonmuutos pipopäisestä varkaasta upeaksi kaunottareksi hämmensi paljon Iraa, ja vaikka talo olikin ennestään tuttu, se ei vielä tuntunut kodilta. "Kuinkakohan minä selviän tästä kaikesta perhetouhusta?" mietti romantiikkatavoitteinen Ira.


Ensimmäinen yhteinen ateria uudella perheen kokoonpanolla oli aluksi hieman hiljainen, mutta lopulta Otso uskaltautui rikkomaan jään. Onneksi pian koko perhe vapautui ja Irakin alkoi nauttia uudesta kodistaan.


Sonja ja Kauno ahersivat yhä elämäntavoittensa parissa. Toisinaan töihinlähtö oli työn ja tuskan takana ja ajatukset jossain aivan muualla! (Ethän vain arvaa kumpi simeistä on perhe- ja kumpi mammonatavoitteinen? ;D)


Oli jälleen syntymäpäivien aika! Ja tällä kertaa vietettiinkin tuplajuhlia, kun sekä Kauno että Otso täyttivät vuosia. Molempien kasvu onnistui hyvin, eikä Otso edes jaksanut murehtia yliopistoa enää!


Yliopisto ei todellakaan ollut enää Otsolla mielessä, kun aikuisuus vihdoin koitti. Ensi töikseen kakun syönnin jälkeen Otso tarttui Iraa kädestä kiinni ja suuteli tätä. Ensisuudelma <3


Ira ja Otso rakastuivat toisiinsa heti. Otso päätti olla tuhlaamatta aikaa (ja myös jottei romantiikkasimi Ira ehtisi enää perääntyä) ja kosi Iraa samantien. Yllättynyt Ira ei voinut muuta kuin suostua!


Heti aamun valjetessa vietettiin häitä. Vieraina olivat tietenkin ylpeät vanhemmat sekä Olli, posteljooni Doris sekä palomies Maura. Muitakin vieraita oli kutsuttu, mutta he eivät suvainneet saapua katsomaan seremoniaa vaan tyhjensivät perheen jääkaappia!!


Juhlat onnistuivat erinomaisesti, lukuunottamatta Iran hetkellistä vaipumista epätoivoon. Onneksi psykiatri saatiin pian paikalle ja Ira taas kuntoon. Toivottavasti tämä oli viimeinen kerta, eivätkä tulevat lapset masenna Iraa näin :/


Heti kun Ira pääsi maasta ylös, Otso johdatti hänet parin upouuteen makuuhuoneeseen. Pelehtiminen nosti taas Iran mielialaa välittömästi :D


Illalla Sonja päätti tutustua paremmin miniäänsä ja kutsui tämän shakkipöydän ääreen. Keskustelun päätteeksi Sonja esitti toivomuksen lapsenlapsista, jota Ira hieman hätkähti :D


Yllätyksekseen Ira saikin huomata seuraavana päivänä olevansa raskaana. Oli tainnut jäädä ehkäisy pois häävuoteessa!


Onneksi raskausaika meni ohitse kuin huomaamatta kaiken aikaa syödessä ja nukkuessa. Ira oli raskauden alun ajan pelännyt kovasti lapsen saamista, mutta tottui pikku hiljaa ajatukseen äitiydestä. Synnytyksen tullen Iraa ei pelottanutkaan koko juttu enää ollenkaan!


Ja niin maailmaan saapui Julia, joka peri äitinsä ihon- ja silmienvärin sekä isänsä hiustenvärin. Perhetavoitteinen Otso oli tyttärestään kovin iloinen, ja Irakin näytti olevan onnellinen :)


Seuraavana päivänä Kauno saapui kotiin ilouutisen kanssa. Hänet oli jälleen kerran ylennetty, ja viimein hän oli uransa huipulla ja toteuttanut elämäntavoitteensa! Eikä vanhuudesta ollut kulunut vielä kuin neljä päivää, joten aikaa olisi tulevaisuudessa vielä vaikka mihin!


Perheen koon kasvu näkyi parhaiten jääkaapista, joka tuntui tyhjenevän aina hirmuista vauhtia. Eräänä iltana Ira soitti lähetin tuomaan lisää ruokaa. Oven taakse ilmestyikin oikea komistus! Ira päätti kuitenkin hillitä itsensä eikä flirttaillut lainkaan komean Mirkon kanssa.. Mutta hän laittoi Mirkon mieleen, tästähän voisi vaikka tulla Julialle mies sitten tulevaisuudessa..


Samana iltana nälkäinen Otso päätti tehdä koko perheelle ruokaa, kun kerran oli juuri saatu jääkaappi täytettyä. Jotenkin kummasti Otso sai aikaiseksi tulipalon, vaikka hänellä oli jo puolet ruuanlaittopisteistä ja ruuanlaittovälineet parhaasta päästä! Onneksi talossa oli jo opittu palovaroittimen tärkeys ja palomies (tai tässä tapauksessa palonainen) saatiin hetkessä paikkalle.


Syötyään palaneen ruuan Otso ja Ira päättivät rentoutua ja unohtaa järkyttävän kokemuksen. Lemmenlillutin kutsui! Pari jaksoi pelehtiä neljä kertaa peräkkäin :D


Mutta pelehtiminen vei nopeasti voimia, niin oli lopulta pakko raahautua ruokapöydän ääreen, jottei kuolisi nälkään. Mutta syöminenkin kävi liiaksi voimille, ja pian molemmat nukkuivatkin naamat ruuassaan. Suloinen pari <3>


Aamulla Ira voi pahoin. Olikohan vika palaneessa ruuassa vai ehkäisyn puutteesta poreammeessa?


Julian vanhempien pelehtiessä ympäriinsä (ja siinä välissä töissä käyden) isoisä piti pikkuisesta huolta. Kaunolla oli töitä enää kolmena iltana viikossa, joten aikaa oli runsaasti. Perhetavoitteinen Kauno vietti sen hyvin mieluusti rakkaan lapsenlapsensa kanssa.


Pian Juliasta kasvoikin jo taapero, ja Kauno oli perheestä ainoa, joka ehti viettämään syntymäpäiviä. Julia sai luonnepisteitä seuraavasti:
Sottapytty/siisti: 2
Ujo/menevä: 9
Laiska/toimelias: 10
Vakava/leikkisä: 10
Marisija/kiltti: 4


Kauno opetti Julialle ne tärkeimmät taidot, mitä taapero tarvitsee: kävelemisen, puhumisen ja potalla käymisen. Parivaljakon välille kasvoi vahva ystävyys, kun Kauno oli lähes aina ainoa, joka ehti viettää aikaa Julian kanssa.


Näin kolmannen osan loppuun vielä pikainen katsaus Ollin elämään: Olli siis kävi yliopistoa kaksi ensimmäistä vuotta, kunnes löysi elämänsä rakkauden, Nerissan. Pari halusi pian päästä perustamaan perhettä, joten molemmat keskeyttivät opintonsa ja muuttivat Helmisten perheen naapuriin. Nerissa synnytti kaksospojat, joista sekä vanhemmat että isovanhemmat iloitsivat suuresti. Kuvassa Nerissalla on sylissään Janne ja Ollilla Jusa ja taustalla on heidän pieni vaaleansininen talonsa :)

Kuten varmaan huomasitte (siis ne, jotka ovat tarinaa seuranneet jo aiemmin), päätin tehdä jokaiselle osalle oman "kansikuvansa". Kurkista myös edelliset ja kerro mielipiteesi niistä (ja tarinoista muutenkin) niin teet minut iloiseksi! :)

11 Comments:

  • At 11/2/06 15:19, Anonymous Anonyymi said…

    Ahh, vau. Jo kolmas sukupolvi ja extreme-alku. :) En ainakaan toistaiseksi uskaltaisi aloittaa extremellä, mutta oma legacyni onkin vasta ensimmäinen... Hyvä hyvä, milloin saadaan jatkoa? ;D

     
  • At 13/2/06 18:07, Anonymous Anonyymi said…

    Upea tarina, itse en varmaankaan osaisi kirjoittaa noin elävästi. Itse olen sen verran uusi Sim2:den parissa etten ole vielä uskaltautunut omaa Legacya panemaan pystyyn.

    Jatka hyvää työtä ja eräs täällä vaan kateellisena seuraa Helmisten saagaa.

     
  • At 14/2/06 13:41, Blogger Nina said…

    Kiitos jjack! Jatkoa tulee varmaankin jo tänään illemmalla :) Ja ei se extreme alku ole aivan hirveän kauhea, kunhan vain on kärsivällisyyttä odottaa se yksi simviikko ennen kuin saa pyytää sen rikkaan kumppanin asumaan luokseen :D

    Kiitos myös maranwel kehuistasi! Mukava kuulla positiivista palautetta niin jaksaa sitten aina vain innokkaammin tehdä seuraavankin osan :) Suosittelen ehdottomasti sinullekin LC:n kokeilemista sitten kun peruspelaaminen alkaa kyllästyttää! Se tuo lisäintoa pelaamiseen aivan uudella tavalla (ainakin minun tapauksessani) :)

     
  • At 25/3/06 22:59, Anonymous Anonyymi said…

    Ihailin juuri kauniita kuvia jotka olit laittanut jokaisen jakson alkuun! :) todella taitavasti tehtyjä ja nättejä! =)

     
  • At 3/4/06 15:06, Blogger Nina said…

    Kiitos anonymous, mukava kuulla että kuvat miellyttävät silmää :)

     
  • At 29/8/06 14:41, Anonymous Anonyymi said…

    Aivan ihana tämä tarina. :)
    Olen kateellinen, en itse oikein hallitse Simssiä kovin hyvin, ja toiset ovat jo vanhoja tekijöitä. :D

    Hienoa!

     
  • At 22/1/07 19:12, Anonymous Anonyymi said…

    Sinulla on kyllä upea tarina! Luen vasta neljättä osaa ja suunnittelen aloittavani ensimmäisen Legacyni, mutta joku häikkää ja sims kaatuilee... No, alkukuvat ovat ihania ja kuvanlaatu on paras, jonka olen ikinä LC-sivuilla nähnyt! Oma sims-sicuni on Little Crescendo (Lyhenne LC, kjeh...)

     
  • At 17/4/07 21:23, Anonymous Anonyymi said…

    3 lc:tä kaikki ex:llä alotettu yks tosin kaatu johonki kadotukseen mihin meni ladatutkin

     
  • At 2/11/07 14:14, Anonymous Anonyymi said…

    On nii hienot nuo kuvat tuolla alussa että kateeksi käy

     
  • At 15/8/09 11:18, Anonymous jemma said…

    hihii.. mun kanin nimi on ira :D

     
  • At 1/7/12 20:16, Anonymous meri-tuuli said…

    olkullä hyvä varsinn kin siiä sänky kohas kun ne oikein pillatu oiken seksasi oiken kunnoilla

     

Lähetä kommentti

<< Home