Helminen

Tämä blogi kertoo jo toisesta The Legacy Challenge -suvustani, Helmisistä. Jos et tiedä mistä LC:ssa on kyse, suosittelen katsomaan sivussa olevia linkkejä! Osasta 36 lähtien pelaan LC:n lisäksi Apocalypse Challengea, jonka säännöt löytyy myös sivussa olevista linkeistä.

27.4.06

Osa 20: Onnea ja onnettomuutta


Edellisessä osassa Eetu ja Maura saivat kolme suloista lasta, Inkan, Iidan ja Iiriksen. Mauran elämäntoiveena on kuitenkin saada kuusi lasta naimisiin, joten tavoitteen saavuttaakseen Mauralla on vielä pitkä tie edessään! Kuinka arki kuuden lapsen kanssa oikein sujuukaan? Nyt on aika saada se selville!


Perheen nuorimmaisen, Iiriksen, oli aika kasvaa vauvasta taaperoksi!


Suloinen Iiris sai seuraavat luonnepisteet:
Sottapytty/siisti: 4
Ujo/menevä: 9
Laiska/toimelias: 1
Vakava/leikkisä: 4
Marisija/kiltti: 9
Iiris on siis Vaaka ja hänellä on täysin samat luonnepisteet kuin Iidalla.


Eetu oli perustanut oman pelitalon, ja liike menestyikin varsin mukavasti. Yrityspalkintojakin oli kertynyt mukavasti ja Eetu osasi nyt kannustaa työntekijöitään huippusuoritukseen! Hän päätti hieman harjoitella taitojaan kotona ennen liikkeeseen lähtöä..


..mutta innostui kannustamisesta hieman liikaakin! Eetulle kävi todella onnettomasti, hän kuoli harjoittelunsa takia, jonka piti olla aivan harmitonta :(


Maura oli ollut vielä nukkumassa onnettomuuden sattuessa. Herättyään ja tajuttuaan tilanteen Maura itki hillittömästi. Kuinka hän oikein selviäisi kolmen lapsen kanssa, ja vielä neljäskin oli tulossa!


Onneksi Inkasta kasvoikin pian teini! Hänestä olisi suuri apu pienempien lasten hoitamisessa.


Inka sai perhetavoitteen äitinsä tavoin ja sai vielä saman elämäntavoitteenkin, eli että kuusi lapsista menisi naimisiin :)


Pian syntyikin sitten Mauran neljäs tytär, joka nimettiin Ireneksi. Irene sai äitinsä vihreät silmät ja isoisänsä Roopen vaaleat hiukset, aivan kuten Iida ja Iiriskin.


Roope rakasti kovin lapsenlapsiaan. Hänen suosikkinsa taisi kuitenkin olla Iida, sillä hänen kanssaan tuli vietettyä eniten aikaa. Tytön nukkuessa Roope usein menikin peittelemään Iidaa ja antamaan hänelle hyvänyön suukon :)


Roopen aika oli kuitenkin vähissä, ja lopulta Viikatemies tulikin noutamaan häntä. Roope oli iloinen päästessään rakkaan Heidinsä luo, mutta Iida suri Roopen lähtöä. "Isoisä, kuinka sinä saatat jättää minut tänne yksin!?" tyttö itki.


Nyt kun Roopekaan ei ollut enää auttamassa Mauraa lasten hoidossa, sai Inka yhä enemmän vastuuta. Perhetavoitteisella teinillä ei onneksi kuitenkaan ollut mitään tätä vastaan, hän odotti jo innoissaan omien lapsien saamistakin :)


Iidakin tahtoi kovasti olla avuksi, vaikkei vielä osannutkaan auttaa pikkusiskojen syöttämisessä tai vaippojen vaihtamisessa. Niinpä hän huolehtikin siitä, ettei Iiriksellä ollut koskaan tylsää tai yksinäistä!


Mauralla oli täysi työ talouden ylläpitämisessä ainoana aikuisena. Perheen kahdesta yrityksestäkin oli pidettävä huolta! Jostakin Maura kuitenkin aina onnistui saamaan aikaa ja energiaa lisää, ja niin hän sai jopa opetettua Iiriksen puhumaan!


Pian Iiris kasvoikin jo lapseksi ja Mauran taakka helpottui hieman. Iiriksestä kasvoikin oikein suloinen tyttö!


Iidan ja Iiriksen välille oli syntynyt varsin kiinteä suhde. Iida piti yhä tehtävänään huolehtia pikkusiskostaan. Kun he kerran sitten pelasivat yhdessä shakkia, Iida kertoi Iirikselle isän hänelle kertoman tarinan: "Kauan sitten meidän suvussa oli tyttö, joka ahmi joka päivä kokonaisen kakun. Hänen tavoitteenaan oli päästä isona sumopainijaksi! Lopulta kuitenkin tytön isä kielsi tyttöä syömästä enää yhtään kakun palaa ja niin tyttö ei päässytkään sumopainijaksi. Mutta tyttö pääsi meidän suvun kolmanneksi perijäksi!" Niin ne tarinat muokkaantuvat niiden kulkiessa sukupolvelta toiselle..;D


Pikkuisesta Irenestä kasvoi nopeasti vähän isompi taapero. Hän sai seuraavat luonnepisteet:
Sottapytty/siisti: 4
Ujo/menevä: 9
Laiska/toimelias: 1
Vakava/leikkisä: 4
Marisija/kiltti: 9
Irene on myös Vaaka, sillä hänellä on taas täysin samat pisteet kuin Iidalla ja Irenelläkin!


Seuraavaksi sitten juhlittiinkin Iidan syntymäpäiviä! Iiristä näytti jännittävän enemmän kuin itse syntymäpäiväsankaria :D


Iidasta kasvoikin todella kaunis teini, Mauran nenä jopa näytti sopivan hänelle erittäin hyvin! Iida sai tietotavoitteen ja tahtoo päästä jonain päivänä Rikollisneroksi.


Nyt kun talossa oli toinen teini auttamassa Mauraa, Inka päätti jättää hyvästit rakkaalle perheelleen ja lähteä kohti yliopistoa. Hyvää matkaa, nähdään siis seuraavassa osassa taas! :)


Iida todella rakasti pikkusiskojaan. Iiriksestä oli kasvanut jo melko itsenäinen tyttö, joten Iida alkoi viettämään aikaansa enemmän Irenen kanssa. Pikkuiset taaperot olivat Iidan mielestä kaikkein suloisimpia!


Mutta pian Irenekin kasvoi ja Iida sai olla taas ilman hellittävää taaperoa..


..joten tyttö päätti ettei hänen apuaan enää tarvita kotona. Matka kohti yliopistoa saisi siis alkaa!


Maura sai viimeinkin myös omaa, vapaata aikaa kun lapset eivät olleet enää niin pieniä. Niinpä hän uskaltautuikin sokkotreffeille, joilla hän tapasi hurmaavan kokin nimeltä Usko!


Maura oli kovin rakastunut Uskoon, joten hän pyysi miehen muuttamaan luokseen. Kun yhteiselo näytti sujuvan mukavasti, Maura päätti myös mennä naimisiin rakkaansa kanssa. Usko ei kyllä ilahtunut tästä, sillä hän oli romantiikkatavoitteinen.. Mutta rikkaaseen sukuun kuuluminen vei voiton!


Usko koetti parhaansa mukaan ottaa perheen isän roolin. Eräänä päivänä sitten Iiris onnistui vahingossa rikkomaan perheen tietokoneen. Usko piti Iirikselle puhuttelen, vaikka se oli ollut pelkkä vahinko, joka olisi voinut sattua kelle tahansa!


Kun talossa oli pitkästä aikaa toinen aikuinen, Maura päätti että hän voisi viimein hankkia työn sotilasuralta. Vaihtelu todellakin virkistäisi!


Mauran ollessa töissä Usko sitten ryhtyi tapailemaan toisia naisia.. Romantiikkasimille kun oli niin vaikeaa pysyä uskollisena! Arkisin Uskolla ei ollut ongelmia, sillä koko talo oli päivisin tyhjä. Eräänä viikonloppuna Maura sitten oli töissä, mutta lapset olivat kotona.. Onneton Iiris näki kun Usko suuteli posteljoonia!


Iiriksestä kasvoikin pian jo teini. Hän sai nautintotavoitteen, ja hänen elämäntoiveenaan on päästä Julkkiskokiksi.


Iiris oli alkanut vihata Uskoa nähtyään tämän pettävän äitiään. Lopulta tilanne kärjistyi niin pahasti, että Usko ja Iiris ryhtyivät tappelemaan!


Maura oli ollut niin silmittömän rakastunut Uskoon, ettei ollut edes huomannut Uskon ja Iiriksen tulehtuneita välejä. Nähtyään tappelun, jossa Usko antoi selkään hänen rakkaalle tyttärelleen, hän viimein tajusi jonkun olevan vialla. Iiris kertoi koko jutun äidilleen ja Usko sai lähteä talosta. Avioeroa Maura ei vielä halunnut ottaa, sillä hän ei halunnut vanheta naimattomana! Eropaperit voisi lähettää sitten syntymäpäivien jälkeen.


Pian Uskon lähdön jälkeen Iiriskin lähti yliopistolle. Talo tuntui kovin tyhjältä, kun siellä oli vain Maura ja Irene. Ja kun Mauralla oli vielä vasta neljä lasta, hän päätti soittaa adoptiopalveluun! Seuraavana aamuna ovelle ilmestyikin sitten tyttö nimeltä Gunnel :)


Gunnel oli heti ymmärtänyt kuinka paljon Maura toivoikaan kaikkien lastensa löytävän aviopuolison. Niinpä tyttö jäikin istumaan pihalle, ja heti kun ensimmäisen simi käveli ohi, tyttö ryntäsi juttelemaan tälle. "Hei, minä olen Gunnel! Tuletko kanssani naimisiin sitten kun olen iso?" tyttö kysyi. Taunoksi esittäytynyt mies (joka oli käynyt naapuruston uudessa kampaamossa, sen takia tuollaiset meikit :D) naurahti ja toivoi kovasti Gunnelin vitsailevan!


Koska lapsia oli nyt jo viisi, piti saada vielä se kuudeskin! Niinpä Maura pirautti jälleen adoptiopalveluun, ja seuraavana päivänä perheeseen liittyikin Kristo!


Kristokin lähti innoissaan toteuttamaan uuden äitinsä suurinta toivetta. Hän jutusteli ensin hieman perheen kotiapulaisen Maikin kanssa, joka vaikuttikin sitten varsin mukavalta tytöltä. Niinpä Kristo päätti tehdä Maikille tarjouksen: "Saat minut ja puolet tästä isosta talosta jos menet kanssani naimisiin!" Taisi poika hieman lupailla kuuta taivaalta, mutta ainakin Maikki tuli kovin onnelliseksi :D


Maura rakasti kovin myös kahta adoptiolastaan, eikä vain siksi että nämä niin kovin innoissaan tahtoivat auttaa häntä tavoitteessaan. Perhetavoitteinen Maura olisi ottanut vielä vaikka kasan uusia lapsia jos vain olisi saanut luvan!


Maurasta kasvoi kaikessa hiljaisuudessa vanhus, mutta silti hänen tahtinsa ei näyttänyt hidastuvan lainkaan! Hänen lempipuuhaansa oli kokata herkkuja lapsilleen ja näiden koulukavereille. Ruokapöydässä keskusteltiinkin useimmiten lasten lempileluista ja -leikeistä. Gunnel kuitenkin koetti osoittaa olevansa jo isompi tyttö, ja niin hän jutustelun sijaan luki sanomalehteä niinkuin aikuiset aamiaisella :D


Irenestäkin kasvoi viimein teini. Hän sai Iidan tavoin tietotavoitteen ja haluaa päästä Rikollisneroksi. Tyttö lähti heti kasvunsa jälkeen kohti yliopistoa isosiskojensa luo!


Niin talossa oli enää Maura Gunnelin ja Kriston kanssa. Arki sujui hiljaisesti. Lapset kehittivät taitojaan stipendejä ajatellen ja Maura hoiti suvun yrityksiä työnteon ohella.


Lopulta Gunnel ja Kristokin kasvoivat teineiksi! Kristo sai nautintotavoitteen ja tahtoo viettää 50 unelmatreffit, kun taas Gunnel sai perhetavoitteen ja haluaa saada kuusi lastenlasta.

Seuraavassa osassa seurataankin sitten kuuden nuoren aikuisen elämää yliopistolla! Tulisiko jostain heistä toinen yliopistosta valmistunut Helminen? Ja löytävätkö kaikki oman rakkaan, jonka kanssa mennä naimisiin niin että Maura saisi ikuisen platinamielialan? Se selviää ensi osassa!

15 Comments:

 • At 27/4/06 18:08, Blogger helmisi said…

  Juhuhuhuu
  Jatkoa pukkaa :D
  Ikävää tuo kuoleminen. Kenties ladattu virallisilta sivuilt atuo ihme härveli? XD
  Noh, siskolle kävi kerran noin ihan normaalisti..Outo juttu kyllä..
  Joo tää on kiva juttu. Muuten, tuo adoptiolapsihan on ihan hänen äitinsä näköinen! Mikä sattuma! XD

   
 • At 27/4/06 18:15, Anonymous Anonyymi said…

  Paljonko Helmisillä on tällähetkellä rahaa? :D

   
 • At 28/4/06 08:04, Anonymous Anonyymi said…

  Mahtavaa tarinaa.. Miekin aloitan Legacyn sitten kun asennan simssit uudelleen, kun latasin vähän juttuja niin niistä tavansilmistä tuli järkyttävän värisiä... :( Käyn aina joka päivä katsomassa oisko jatkoa ilmestynyt. Voiko adoptiolapsi olla perijä?

   
 • At 28/4/06 21:39, Anonymous Anonyymi said…

  Tää on tosi ihana tarina ja oon aina hirveen ilonen ku tulee uus jakso :D
  En olekaan ennen jaksanut kommentoida (laiskimus kun olen).
  Miten oikein saa kameran noin lähelle taaperoita kun ne on lattialla? Joo, oon tosi tyhmä kun en tommosta tiedä mutta silti :D On tosi ärsyttävää ottaa kuvia söpöliineistä kun ei näy paljoo mitään ku on nii kaukana.. Oma legacyni on nyt neljännessä sukupolvessa.

   
 • At 29/4/06 10:28, Blogger Maranwel said…

  Kaikista tuli ihan kivan näköisiä teinejä, jopa adoptoiduista joiden perimästä ei tiedetä mitään. Saa nähdä saako Maura tavoitteensa täytetyksi.

  Muistaakseni KA:n mukana tulee juuri tuollainen toiminto, että voi kuolla kannustamiseen. :(
  Ilmeisesti ne unohtaa syödä siinä kannustushuumassaan tms. :/

   
 • At 29/4/06 20:18, Blogger Boo said…

  En keksi mitään muuta, kuin että:
  Kiva jatko taas kerran ^^

   
 • At 1/5/06 14:11, Anonymous Anonyymi said…

  Ihana on tää sun legacys, eksyin tänne yks päivä ja luin heti koko jutun läpi <3 Mauran nenä on mun mielestä ihan kiva ja sopii kyllä Iidalle. Jatkoa odottelen ;)

   
 • At 2/5/06 09:46, Anonymous Anonyymi said…

  Ja sitten vielä: Mistä olet saanut nuo ihanat hääpenkit? :D
  Anteeksi kun kyselen, mutta tarinasi on niin kiinnostava. ^^

   
 • At 3/5/06 17:11, Blogger Nina said…

  Kiitos taas teille kaikille ihanille kommenteista! <3

  hemppu: "Ihme härveli" tuli Kauppa auki -lisärin mukana. Se on yksi yrityspalkinnoista :)

  kiffe: En muista kuinka paljon Helmisillä oli rahaa tämän osan lopussa enkä voi tarkistaa sitä, sillä pelaan hieman edellä.. Mutta nyt käteistä on reilut 700 000 simeleonia, eli aika mukavasti. Ei pääse ihan heti varat loppumaan :D Ja hääpenkit tulivat muistaakseni Yöelämän mukana, mutta en ole aivan varma.. Kuitenkin jonkun lisäosan mukana ne ovat tulleet, eivät ole mistään ladatut! Ei haittaa kyselyt ollenkaan, kiva vain jos tarinani herättää kiinnostusta :)

  ihminen: Adoptiolapsi ei voi olla perijä, sillä hänellähän ei ole suvun geenejä.. Perijän täytyy olla aina edellisen perijän biologinen lapsi! Jos laitat uuden legacysi tarinaa nettiin, niin tule ihmeessä kertomaan sen osoite sitten :)

  hikke: Juu, tuo kuolema tuli Kauppa auki -lisärin mukana. Se on yksi yrityspalkinnoista. Siinä simi kannustaa muita niin paljon, että omat tarpeet pääsevät tippumaan ja jos simi ei lopeta kannustamista tarpeeksi ajoissa, hän kuolee. Eli kannattaa olla sen kanssa aika varovainen jos haluaa pitää siminsä elossa :D

  anonymous: Kameraa saa helpommin ohjattua ja saa paremmin zoomattua kun painat tabulaattoria (eli tuota näppäintä, joka on caps lockin yläpuolella). Sitten kameraa ohjaillaan Q, W, E, A, S ja D -näppäimillä ja hiirellä. Aluksi sattaa olla vaikeaa, mutta harjoittelemalla oppii! Minäkin keksin tuon tavan käyttää kameraa vasta muutama kuukausi sitten vaikka olen pelannut Sims 2:sta jo kohta vuoden :D

  maranwel: Aivan oikein, Kauppa aukin mukana tuo tuli :) Simillä laskee siinä kaikki tarpeet.

  tintt1: Kiitos linkittämisestä, linkitän sinut seuraavan osan yhteydessä :)

  Seuraava osa on tulossa taas huomenna, tai jos olen oikein ahkera niin ehkä jopa jo tänään!

   
 • At 3/5/06 18:08, Anonymous Anonyymi said…

  kivaa luettavaa:D pitäis kyl ihan ekasta osasta alottaa... mistä oot latanu (jos oot ladannu) niin t'ässä osassa sen yhden teinin vaatteet? tai ne farkut.. :D (en nyt muista sen nimee mut se yks..) ku ne on tosi hienot :D

   
 • At 3/5/06 18:18, Anonymous Anonyymi said…

  Ihana tarina <3 . Laita pian jatkoa. Mutta mistä nuo Mauran vaatteet on? :) Ne on kivan näköset...

   
 • At 4/5/06 14:29, Anonymous Anonyymi said…

  Mauran aikuisiän vaatteet ovat http://www.boutiqueemilie.net ^^ Olen itsekin ladannut ne joskus. <:

   
 • At 4/5/06 15:04, Anonymous Anonyymi said…

  Linkitin Legacysi

   
 • At 4/5/06 18:06, Blogger Nina said…

  Kiitokset taas kommenteista :)

  millamå: Tarkoitat ilmeisesti Iidan farkkuja, jotka näkyivät kun hän leikki Irenen kanssa? En kyllä nyt ollenkaan muista mistä ne ovat.. Sipsisims.comin findseista kyllä löytyy osoite jos vain jaksaa etsiä :)

  anonymous: Kuten tuossa kiffe jo kertoikin, niin vaatteet ovat boutiqueemilie.netistä!

  seireeni: Kiitos linkittämisestä, lisäsin sinut äsken tuonne minun linkkeihini :)

   
 • At 31/5/06 09:59, Blogger taratownie said…

  Hei, törmäsin sattumalta tähän tarinaan. Olenkin ihmetellyt mitä tuo rally-forth on suomeksi ja nyt sen sitten tiedän eli motivoinnista on kyse. Laitan linkin muistiin ja luen tarinasi kokonaan paremmalla ajalla. Minulla on useitakin legacytarinoita netissä mutta ne ovat kaikki englanniksi. Luulen kuitenkin että teen niihin pienen linkkilistan suomenkielisistä blogeista ja laitan sinut sinne. :)

   

Lähetä kommentti

<< Home