Helminen

Tämä blogi kertoo jo toisesta The Legacy Challenge -suvustani, Helmisistä. Jos et tiedä mistä LC:ssa on kyse, suosittelen katsomaan sivussa olevia linkkejä! Osasta 36 lähtien pelaan LC:n lisäksi Apocalypse Challengea, jonka säännöt löytyy myös sivussa olevista linkeistä.

30.6.06

Osa 26: Onnettomuuksia


Edellisellä kerralla Leevi, Lilja ja Lauri varttuivat aina aikuisuuteen asti ja löysivät kukin oman rakkaan. Nyt perijäksi valitun Leevin on aika palata kotiin ja saada kahdestoista sukupolvi uunista ulos! Mutta suujuko kaikki kuitenkaan aivan niin mutkattomasti..?


Leevi ja Ira päättivät viettää häitänsä heti yliopistolta kotiin palattuaan, niin malttamattomia he olivat perheen perustamisessa!


Juhlien jälkeen vastanaineet lähtivät pienelle häämatkalle. Leevi oli niin kiireissään lähdössä, ettei edes vaivautunut avaamaan limusiinin ovea sisään mennessään :D


Häämatkan jälkeen Leevi ja Ira jatkoivat kuherteluaan poreammeessa..


..ja niin Ira olikin jo pian raskaana :)


Leevi taas oli hankkinut töitä urheilu-uralta, sillä hän tahtoi päästä Eläväksi legendaksi. Maskotin asu puki Leeviä todella hyvin, tai sitten ei :D


Aika kului hurjaa vauhtia, ja pian olikin jo synnytyksen aika!


Kahdennentoista sukupolven ensimmäinen edustaja sai nimekseen Viivi :) Tyttö peri isänsä vaaleat hiukset ja molempien vanhempiensa siniset silmät.


Ja pian Viivistä kasvoikin jo taapero. Suloinen tyttö sai seuraavat luonnepisteet:
Sottapytty/siisti: 9
Ujo/menevä: 9
Laiska/toimelias: 2
Vakava/leikkisä: 3
Marisija/kiltti: 8
Viivi on horoskoopiltaan Leijona, kuten isänsäkin :)


Karin oli kovin innoissaan lapsenlapsestaan, ja viettikin tämän kanssa kaiken liikenevän aikansa :)


Viivin syntymäpäivien jälkeisenä iltana juhlittiin taas. Tällä kertaa juhlittiin kylläkin Niilon läksiäisiä, sillä Niilo oli nyt jo kuusikymmentä vuotias ja vanhainkoti odotti.


Niilo koetti sytyttää juhlan kunniaksi muutamaa ilotulitusta, mutta onnistui vain räjäyttämään ne kaikki kasvoilleen :( Onneksi ei käynyt pahemmin, kuin Niilon tukka hieman kärähti ja vanhus muuttui muutenkin mustaksi!


Onnettomien ilotulitusten jälkeen Karin nosti rakkaalleen maljan. Kaikkien tulisi ikävä Niiloa, mutta onneksi vanhainkoti oli aivan viereisellä tontilla ja aina voisi käydä kylässä!


Tältä vanhainkoti näyttää ulkopuolelta. Pihassa on pikkuinen lampi, hieman kukkia, penkki ja shakkilauta, kaikkea mitä vanhoilla päivillä tarvitseekaan hyvin ansaittuun rentoutumiseen!


Talossa on neljä makuuhuonetta, joihin kuhunkin mahtuu kaksi asukkia (eli kahdeksan sukupolven edustajat). Lisäksi on kaksi wc:tä ja iso tupakeittiö/olohuone.


Niilo ei aivan ehtinyt toteuttamaan elämäntoivettaansa, eli päästä Talousneroksi. Niinpä Niilo ei jäänyt vielä eläkkeelle, vaan käy yhä töissä. Näkemisiin Niilo, toivottavasti viihdyt uudessa kodissasi! :)


Kotosalla Ira huomasi olevansa jälleen raskaana. Uusi vauva, ihanaa!


Leevi oli päättänyt hankkiutua eroon kaikesta ylimääräisestä roinasta, jota oli kertynyt suvulle vuosien varrella. Niinpä hän perusti takapihalle pienen pihakirppiksen, jonka ahkerimpia asiakkaita olivat suvun vanhat perijät. He ilmeisesti halusivat itse tekemiensä tavaoiden pysyvän suvun hallussa, vaikka nuorempi polvi halusikin niistä eroon :D


Viivistä kasvoikin jo lapsi. Ja todellinen kaunotar!


Ja pian Viivi saikin pikkuveljen, nimeltä Vesa. Vesallakin on vaaleat hiukset ja siniset silmät. Kotiapulainen Susanna Bäckman seurasi synnytystä kauhuissaan :D


Vesa kasvoi pian jo taaperoksi, ja mummi oli jälleen ahkerasti mukana hoidossa! Vesa sai nämä luonnepisteet:
Sottapytty/siisti: 9
Ujo/menevä: 9
Laiska/toimelias: 2
Vakava/leikkisä: 3
Marisija/kiltti: 8
Vesalla ja Viivillä on täysin sama luonne, joten Vesakin on Leijona :)


Ira ja Viivi olivat tulleet todella läheisiksi, varsinkin kun Karin alkoi viettämään enemmän aikaa Vesan hoidon parissa. Viivi oli oikea äidin kultatyttö!


Ensimmäisenä viikonloppuaamuna lapsuudessaan Viivi oli leikkimässä pihalla, kun postipoika oli tuomassa päivän lehteä. Kuinka söpö poika olikaan! Viivi juoksi heti pojan luokse, ja kysyi: "Sitten kun kasvan tästä vähän isommaksi, niin tulethan sinä minun poikaystäväkseni?" Ja imarreltu postipoika, joka esitteli itsensä Remukka Pilkkeeksi, vastasi myöntävästi! :D


Sisällä Ira tunsi itsensä huonovointiseksi. Hän oli hankkinut työpaikan sotilasuralta Vesan syntymän jälkeen, ja nyt hän oli saanut taudin töistään. Eikä pilaantuneen munakkaan syöminen auttanut asiaa lainkaan!


Tauti vei kaikki Iran voimat, ja hänet löysikin usein nukkumasta ties mistä lattialta.


Ira kävi kuitenkin yhä ahkerasti töissä, joka ei tietenkään ollut hyvä ratkaisu. Eräänä päivänä töistä palattuaan Ira nimittäin alkoi yhtäkkiä pidellä kurkustaan kiinni ja lopulta kuoli :((


Vielä samana iltana Viikatemies vieraili toistamiseen, sillä Karinin oli aika jättää maailma. "En minä voi nyt lähteä ja jättää Leeviä yksin lasten kanssa!" Karin huusi, mutta Viikatemies ei kuunnellut ja vei Karinin mukanaan :(


Leevi oli murheen murtama vaimonsa ja äitinsä kuolemien takia, mutta päätti kuitenkin sinnitellä eteenpäin Viivin ja Vesan takia. Pihakirppiksen pito oli kuitenkin lopetettava, sillä stressaantunut Leevi ei enää pystynyt pitämään asiakkaita tyytyväisinä, jopa Viivin koulukaveri menetti hermonsa asioidessaan siellä!


Vesan kasvettua aivan huomaamatta lapseksi, Leevi päätti viettää enemmän aikaa lastensa kanssa. Tavaksi otettiin joka aamu pelata yhdessä pelikonsolilla :)


Murheiden takia talouden ylläpito oli hieman rempallaan. Laskutkin oli jäänyt maksamatta, ja niinpä taloon tuli epätoivottu vieras, nimittäin Ulosottomies! Ilkeä mies vei viattomien lasten lelun >:(


Viivi ja Vesa eivät oikein tulleet toimeen. Molemmat kilpailivat Leevin huomiosta ja olivat kaikesta kateellisia toisilleen. He jopa tekivät ilkeitä kepposia, antoivat pieniä sähköiskuja toisilleen!


Pian Viivin oli aika kasvaa teiniksi. Juhliin kutsuttiin muun muassa edellisiä perijöitä, ja tottakai Remukka (tuttavallisemmin vain Remu :) ).


Mikä kaunotar! Viivi sai romantiikkatavoitteen ja tahtoo isona Julkkiskokiksi.


Vesa taas tapasi juhlissa Else Puistolan, ruokalähetin. Vesa rakastui Elseen ensisilmäyksellä (niin paljon kuin lapsena nyt voikaan rakastaa), ja meni heti kertomaan sen Elselle :D


Else olikin ihastunut pienen pojan rakkauden tunnustukseen ja kävikin usein myöhemmin kylässä. Kerran shakinpeluun ohessa Else sanoi, että hän pussaisi Vesaa mielellään, jos tämä vain olisi hieman vanhempi :D


Ja pian Vesa olikin jo vanhempi :) Poika sai nautintotavoitteen ja hänkin tahtoo Julkkiskokiksi. Siinäpä uusi kilpailun aihe sisaruksille!


Leeville oli jäänyt vielä aika paljon tavaroita pihakirppiksenkin jälkeen, ja niiden joukosta löytyi käynnistämätön servo. Leevi oli päättänyt käynnistää sen, ja typerä Severiksi nimetty servo oli päättänyt mennä pulikoimaan perheen poreammeeseen. Seuraamuksena siitä Severi meni rikki, ja onneton Leevi päätti itse korjata sen ja sai mojovan sähköiskun!


Sähköisku olikin niin paha, että Leevi kuoli siihen :(


Viivi ja Vesa jäivät siis taloon kahdestaan servon kanssa ja kukaan ei ollut enää vahtimassa nuoria. Sisarusten välit huononivat entisestään..


..ja lopulta tilanne kärjistyi hurjaan tappeluun!


Vesa rökitti isosiskonsa ja niin Viivistä ja Vesasta tuli vihamiehiä. Tappelun jälkeen molemmat päättivät lähteä yliopistolle, jossa heidän ei enää tarvitsisi asua saman katon alla.

Ensi osassa perijäksi valittu Viivi pääsee siis yliopistoon ja aloittamaan oman perheensä. Lisäksi selviää, paranevatko sisarusten välit enää koskaan!

10 Comments:

 • At 30/6/06 15:51, Blogger helmisi said…

  oho

   
 • At 30/6/06 16:46, Anonymous Anonyymi said…

  Jes, jatkoa taas tullut! Paitsi että kun kaikki aikuiset kuoli ja teinit jäi kahestaan niin...
  No jaa, Viivi on kuitenkin häikäisevän kaunis!

   
 • At 30/6/06 18:02, Anonymous Anonyymi said…

  Jatkoa. Mahtavaa. Hyvä osa. Tai no.. Mielenkiintoinen ainakin. Linkittäisitkö?

   
 • At 1/7/06 12:31, Anonymous Anonyymi said…

  Ohoh, olipas nyt huonoa tuuria :( Tykkään lukea legacyasi, se on mielenkiintoinen ja käytät hyvin simien puhekuplissa esiintyviä symboleita keksien niistä hauskoja juttuja :)

   
 • At 1/7/06 18:31, Anonymous Anonyymi said…

  Miten laitetaan tonne linkkeihin niit linkkei? Ah toivotavasti ymmärsit :D

   
 • At 3/7/06 21:47, Anonymous Anonyymi said…

  Ihanaa, jatkoa tuli! Sun tarinaa on tooosi mukava lukea, kirjoitat hyvin. En kyllä pitänyt että kaikki aikuiset kuolivat, jotenkin tylsää.. Mutta laita jatkoa tulemaan, luen innolla.

   
 • At 4/7/06 13:20, Anonymous Anonyymi said…

  olen lukenut lc:täsi jo vähän aikaa, hyvä tarina. Muistatko mistä olet ladannut Viivin sädehtivät hiukset?
  :)

   
 • At 5/7/06 12:39, Anonymous Anonyymi said…

  Ohhoh, tässä sattuu ja tapahtuu! o.o
  Voih, kun kukaan ei jää vahtimaan taloa, kun Ira, Karin ja Leevi ovat kuolleita.

   
 • At 7/7/06 10:27, Blogger Nina said…

  Kiitokset kaikille kommenteista! <3

  mercilon: Linkitän sinut kun lisään seuraavan osan :)

  hikke: En tiedä minkä värinen haamu tuli, kun siirrän hautakivet aina pois tontilta.. Sain haamuista tarpeekseni ensimmäisessä legacyssani :D Mutta tautiin tiettääkseni kuoli, koska ruokapalkki olisi täyttynyt töissä ja muuta en oikein keksi..

  jessie: Linkkejä saa lisättyä, kun kirjauduttuasi valitset change settings -> Template -> Edit current. Siinä on sitten sellainen pienempi ikkuna jossa on hirveästi tekstiä. Loppupäässä löytyy sitten koodit linkeille, jotka tunnistat siitä kun siinä lukee ne alkuperäiset linkit (Google news yms.). Laitan paremman ohjeen LC -säännöt sivuilleni kesän aikana, tässä en nyt osaa paremmin selittää, jos et vielä ymmärtänyt :)

  maylin: Viivin hiukset ovat peggysims2.netistä :)

  anonymous: Taloon jäi vielä asumaan se servo Severi, jota korjatessa Leevi kuoli. Piti kutsua äkkiä korjaaja paikalle tapauksen jälkeen, etteivät teinitkin kuolisi vahingossa!

  Seuraava osa tulossa tänään myöhemmin! Ja luvassa vähän vähemmän kuolemia kuin 26. osassa :D

   
 • At 5/8/06 11:36, Anonymous Anonyymi said…

  nina, mistä oot hankkinu sen ihanan lehmäpehmolelun? se on niin söötti. ja muuten, miten sä jaksat vaaan pelata Helmisillä? Mä oon saanu mun ekan legacysuvun vaan kolmanteen sukupolveen. tarina muuten on tosi kiva!

   

Lähetä kommentti

<< Home