Helminen

Tämä blogi kertoo jo toisesta The Legacy Challenge -suvustani, Helmisistä. Jos et tiedä mistä LC:ssa on kyse, suosittelen katsomaan sivussa olevia linkkejä! Osasta 36 lähtien pelaan LC:n lisäksi Apocalypse Challengea, jonka säännöt löytyy myös sivussa olevista linkeistä.

23.8.06

Osa 31: Haluja, huolia ja herätyksiä


Kolmannessakymmenennessä osassa romantiikkatavoitteisesta Kertusta tuli vauhdikas ja villi perijä, joka onnistui hankkimaan useamman pelehtimiskaverin lisäksi kaksi lasta, Pinjan ja Pinnin. Mitä vielä syntyykään Kertun tavoitellessa 20 pelehtimistä eri simien kanssa? Saako ennen niin fiksu Kerttu itsensä kuriin? Pian se selviää!


Pikkuisen Pinnin oli aika kasvaa taaperoksi. Syntymäpäiviä oli juhlimassa vain isoäiti Susanna ja isosisko Pinja, äiti oli taas pelehtimässä jonkun miehen kanssa. Onneksi Susanna ja Pinja rakastivat Pinniä tämän äidinkin edestä!


Pinnistä kasvoi suloinen taapero! Hän sai nämä luonnepisteet:
Sottapytty/siisti: 6
Ujo/menevä: 9
Laiska/toimelias: 6
Vakava/leikkisä: 4
Marisija/kiltti: 6
Pinni on horoskoopiltaan Oinas.


Pinja oli ahkeroinut reippaasti koulussa ja saikin pian kympin todistukseensa. Innoissaan tyttö heti koulusta saavuttuaan juoksi äitinsä luo kertomaan asiasta, mutta Kerttu vain nukkui sikeästi eikä huomannut mitään.


Seuraavana aamuna Pinja joutui kohtaamaan vieläkin karmeamman pettymyksen äitinsä suhteen. Pinja oli juuri matkalla koulubussiin kun huomasi äitinsä muhinoivan heidän etupihallaan jonkun aivan tuntemattoman miehen kanssa! Kuinka hän saattoi? Pinja ei ymmärtänyt tilannetta ollenkaan, hän ei ollut huomannut lainkaan aiemmin äitinsä miesseikkailuja.


Järkyttynyt Pinja lintsasi tapauksen takia koulusta ja juoksi sisälle itkemään. Huomattuaan kummastuneen ja pelästyneen Pinnin vierellään, tyttö kuivasi kyyneleensä ja ryhtyi leikkimään Pinnin kanssa. "Pinni-kulta, minä rakastan sinua ja huolehdin sinusta, vaikka meidän äiti onkin jättänyt meidät heitteille ja välittää vain typeristä miehistä!"


Kerttu oli tullut taas aivan vahingossa raskaaksi ja niin pian perheeseen liittyi pikku Petra.


Ja heti synnytyksen jälkeen Kerttu heitti Petran Susannan hoiviin ja kutsui yhden poikaystävistään jälleen kylään. 20 pelehtimistä eri simin kanssa olisi nyt täynnä ja Kerttu ikuisesti platinamielialalla!


Ikuinen platinamieliala ei oikein lohduttanut Kerttua seuraavana aamuna kun hän löysi itsensä (jälleen kerran) oksentamasta vessanpyttyyn. "Taas raskaana!


Kertun isosisko Katja kävi silloin tällöin kylässä. Perhetavoitteisen Katjan kävi sääliksi lapsia kun heidän äitinsä ei suonut heille ajatustakaan, vaan jätti kaiken Susannan tehtäväksi. Katjan oli vaikea ymmärtää, kuinka niin fiksusta Kertusta oli tullut noin välinpitämätön ja vastuuton.


Huolehtipa Kerttu lapsistaan tai ei, lapset kuitenkin kasvoivat. Samana iltana vietettiin sekä Pinnin..


..että Petran syntymäpäiviä! Petra sai seuraavanlaisesti luonnepisteitä:
Sottapytty/siisti: 1
Ujo/menevä: 9
Laiska/toimelias: 5
Vakava/leikkisä: 7
Marisija/kiltti: 3
Petra on Leijona.


Ja vielä seuraavanakin iltana juhlittiin, kun Pinja saavutti teini-iän! Pinja sai Suosiotavoitteen ja tahtoo isona Julkkiskokiksi :)


Susanna jaksoi yhä vain katsoa lasten perään ja rakastaa heitä täydestä sydämestään, mutta suri lasten puolesta heidän surkeaa äitisuhdettaan. Eikö asialle voisi tehdä yhtään mitään?


Niinpä Susanna päätti kutsua paikalle Katjan ja Kanervan, Kertun siskot. Tytöt olivat myös huomanneet Kertun vastuuttomuuden ja olivat yhtälailla huolissaan Kertusta ja lapsista.


Susanna keskusteli asiasta myös rakkaan Matiaksensa kanssa. Matiaksen mielestä Kertulle pitäisi puhua asiasta ja saada hänet vähitellen ymmärtämään, että hänen lapsensa tarvitsevat häntä.


Kun Kerttu, joka oli jälleen raskaana, palasi kotiin seikkailuistaan, ja kaikki lapset olivat käyneet jo nukkumaan, Susanna otti Kertun puhutteluun. "Tällainen peli ei voi jatkua! Minä en ole täällä ikuisesti ja lapset tarvitsevat äitiään. Kerttu, sinun on ryhdistäydyttävä ja otettava järki käteen!"


Kertusta Susannan saarna oli yllättävä, eihän hän ollut huomannut lainkaan lastensa onnettomuutta. Raskaudestaan väsyneenä Kettu nukahti viereiselle sohvalle ja unen aikana asiat tuntuivat selkeytyvän Kertun mielessä.


Aamun koittaessa Kerttu heräsi polttavaan tunteeseen vatsassaan. Vauva oli syntymässä!


"Pikku Pilvi! Voi kun sinä olet suloinen! Minä lupaan sinulle tekeväni parannuksen, unohdan ympäriinsä pelehtimisen ja rakastan vain sinua ja muuta perhettämme!"


Kerttu tosiaan aikoi pitää pikkuiselle Pilvelle antamansa lupauksen. Jotta saataisiin aivan uusi alku perheen tulevalle elämälle, Kerttu osti muutaman päivän kuluttua kokonaan uuden talon perheelleen!


Talon alakerrassa löytyi makuuhuoneet kaikille, wc ja kylpyhuone sekä suuri yhdistetty olohuone-ruokasali-keittiö.


Yläkerrassa oli sitten tila kaikille urapalkinnoille sekä hääseremoniapaikka.


Kaiken huipuksi Kerttu vielä uudisti oman ulkonäkönsä hieman pehmeämmäksi ja naisellisemmaksi :) Tästä olisi hyvä alkaa!


Lapset olivat onnellisia tästä muutoksesta. Jokainen talossa hymyili enemmän kuin koskaan ennen!


Ja pian vasta olikin aihetta hymyillä. Jälleen vietettiin tuplasynttäreitä! Paikalle kutsuttiin kaikkien lasten isät ja muita perhetuttuja :)


Petrasta kasvoi hurmaava lapsi!


Ja Pilvestä söpö taapero :) Pilvi sai nämä luonnepisteet:
Sottapytty/siisti: 10
Ujo/menevä: 7
Laiska/toimelias: 4
Vakava/leikkisä: 7
Marisija/kiltti: 5
Pilvi on horoskoopiltaan Kauris.


Juhlien jälkeisenä aamuna oli rankka herätä, kun nukkumaanmeno oli venynyt tavallista pidemmälle..


..mutta lopulta kaikki kolme reipasta kouluikäistä saivat itsensä ylös, ulos ja reippaina kouluun! :)


Koulusta palattuaan Pinja oli innoissaan kaikesta uudesta ja tahtoi opettaa Pilvellekin jotain uutta. Pian Pilvi osasikin jo puhua, "nalle" oli tytön ensimmäinen sana!


Pinja ei ollut ainoa, joka oli innoissaan ja huolehti Pilvestä. Kerttu oli tosissaan ottanut itseään niskasta kiinni, hän kylvetti ensi kertaa omaa lastaan! :D


Susanna oli erittäin ylpeä tyttärestään ja kertoikin sen tälle: "Minusta on mahtavaa, Kerttu, ettet ole moneen päivään pelehtinyt ympäriinsä ollenkaan! Olet taas oma fiksu Kerttuni!"


Nuoremmat lapset olivat vain onnellisia tapahtuneesta muutoksesta, mutta Pinjaa suututti edelleen Kertun vanha käytös. Kyllähän muutos oli todella hieno, mutta kuinka Kerttu saattoi kuvitella voivansa saavansa kaikki hetkessä anteeksi? Pinja oli kuitenkin koko lapsuutensa joutunut viettämään ilman äitiä. Jottei Pinja viha pääsisi haittaamaan pikkusiskojen saamaa onnea, tyttö purki murheensa nyrkkeilysäkkiin.


Vanhasta tottumuksesta tytöt pitivät yhä tiukasti yhtä. Läksytkin tehtiin aina yhdessä!


Yhteistyö näköjään kannatti, sillä sekä Pinni että Petra toivat heti seuraavana päivänä ensimmäiset kympin todistuksensa koulusta. Upeaa!


Perheen uuden onnen ja menestyksen kunniaksi kaikki kokoontuivat yhdessä syömään hienoa illallista..


..,jonka päätteeksi saapui kutsumaton vieras, Viikatemies! Susannan oli aika jättää hyvästit perheelleen.


Pilven oli ollut tarkoitus kasvaa lapseksi aterian päätteeksi, mutta juhlaa päätettiin siirtää seuraavaan iltaan Susannan lähdön takia.


Niinpä seuraavana iltana juhlittiin jälleen tuplasynttäreitä, kun Pinnistä kasvoi teini! Pinni sai perhetavoitteen ja hänen elämäntoiveenaan on päästä viettämään Kultavuosipäivää :)

Miten Helmisten elämä jatkuukaan tästä eteenpäin? Kenestä tulee perijä? Tällä kertaa Sinä pääset vaikuttamaan siihen! Klikkaa tästä, jos haluat päästä äänestämään 15. sukupolven perijää!

20 Comments:

 • At 23/8/06 17:09, Anonymous Anonyymi said…

  Ihania lapsia! <3 Äänestin Petraa. Mielestän Maura oli todella kaunis, joten Petra olisi oiva perijä. En äänestänyt esim. Pinjaa, koska hän todella oli yksi Helmisten suvun lukuisista nöpönenistä. ;) Pinni tulee kakkosena, ei välttämättä mikään missi, mutta näti silti! ;) Pilvikin on todella suloinen.

   
 • At 23/8/06 17:39, Anonymous Anonyymi said…

  Itse äänestin Pinjaa.Petran nenä tökkii minua.Pinniä en äänestänyt koska hänellä on aika vaalea iho.Pilvikin on tosi nätti :)

   
 • At 23/8/06 17:58, Anonymous Anonyymi said…

  Pilvi on mielestäni paras ehdokas, koska jos itse pelaisin ko. perheellä, jaksaisin häntä katsella pisimpään:'D Eikös olekin vallan mainio selitys..:P

   
 • At 23/8/06 18:34, Blogger Nina said…

  Hui, nyt jo hurjat 22 ääntä annettu! Kiva kun kaikki ehdokkaat ovat saaneet ääniä :)

  Ja kiitokset taas kommentoijille. Halusin tässä vain ilmoittaa, että päivitin äsken myös sukupuun kuvan, se on pitkästä aikaa taas ajantasalla! Pahoittelen kun se aina jää ihan huomiotta, sitä vaan on niin rasittava askarrella :D

  Äänestyksestä huomaa kivasti, kuinka erilaiset simit miellyttävät toisten silmää. Itse pidän eniten juuri Pinjan näköisistä nöpönenistä (kuten tinasotilas osuvasti ilmaisi!), mutta vaihtelu virkistäisi, kiva jos perijäksi saataisiin joku muista ehdokkaista!

  Laitoin oman ääneni Petralle, kun minäkin pidin Maurasta ja sitten myös Iidasta. Iida kuuluukin suosikkikolmikkooni Helmisistä, kaksi muuta ovat Taru ja Heta, noilla kolmella oli ehdottomasti hauskinta pelata!

  Jep, eipä muuta tällä erää. Jatkoa on muuten turha kysellä ennen äänestyksen päättymistä (eli 29.8. ennen) ja vähään aikaan sen jälkeenkään, sillä en voi paljoa pelata eteenpäin ennen perijän päättämistä! :D

   
 • At 23/8/06 18:44, Blogger Eeva said…

  Todella hyvä suku tarina. Olen lukenut alusta asti. Ensimmäinen kerta kun kirjoitan tänne. Oma sukuni on aika alussa.

   
 • At 23/8/06 20:38, Blogger Anilea said…

  Minä äänestin Pinniä, koska hän on persoonallisen näköinen.
  Petra ja Pilvikin ovat ihanan persoonallisen näköisiä.
  Pinja on minusta liian tavallinen.

   
 • At 24/8/06 11:28, Blogger Judiuni said…

  Oletko jo löytänyt vampyyrit ynnä muut "hyödyttömät" npc-hahmot uudessa naapurustossa vai onko niiden puuttuminen lopullinen koodin vaikutus?

   
 • At 26/8/06 03:19, Blogger Maranwel said…

  Kiva jakso, vaikka Kerttu käyttäytyikin useimmiten aika törkeästi lapsiaan kohtaan.

  Vaihdatko muuten tuon legacyni linkin? Uusi Legacy sijaitsee täällä: http://maranwel.vuodatus.net

  Siellä on jo toinen jakso menossa! ;D

   
 • At 27/8/06 10:57, Anonymous Anonyymi said…

  Pinjan hiukset ovat ihanat.Mistä ne oikein on ladattu? Ja ihana legacy! Olen lukenut kaikki ekasta osasta asti.

   
 • At 27/8/06 16:32, Anonymous Anonyymi said…

  Äänestin Pilveä. :D Kaikki on kyllä sieviä, niinkuin aina. :><3

   
 • At 27/8/06 16:32, Anonymous Anonyymi said…

  Kuulostaa hauskalta. Pilvi Helminen, Helmi Pilvinen. XD

   
 • At 29/8/06 12:26, Blogger Nina said…

  Kiitokset kaikille kommenteista ja äänistä! Äänestys päättyi äsken ja seuraavaksi perijäksi tuli ylivoimaisesti Pinja. Jatkoa tarinalle on tulossa myöhemmin, tällä hetkellä pelissäni Petra vasta kasvoi teiniksi ja kuvia seuraavaan osaan on alle kymmenen (yhdessä osassa on 35-45 kuvaa). Hetkinen siis vielä menee :D

  kyyhkynen: Naapurustoon ilmestyi tässä jokin aikaa sitten kasa uusia townieta ja muita. Uusia lapsia ja teinejä on tullut todella monta ihan yhtäkkiä! Lisäksi ilmestyi myös Kreivi ja Kreivitär, mutta vätyksiä en ole nähnyt vieläkään. Ilmeisesti täytyy hieman odotella ja mennä naimisiin niiden vähien townieden kanssa ja sitten niitä ilmestyy enemmän naapurustoon :P

  maranwel: Vaihdan linkin seuraavan osan yhteydessä :)

  yks vaan: Pinja hiukset xmsims.comista :)

  Kiitokset vielä kaikille äänestäjille, hienoa kun äänestäjiä oli niin paljon! Huimat 186! Tuloksia voi käydä katsomassa vielä äänestyssivulta, lisäsin ne siihen alkuun :)

   
 • At 2/9/06 10:43, Anonymous Anonyymi said…

  Voitko linkittää?:D

   
 • At 3/9/06 12:29, Anonymous Anonyymi said…

  Osaisitko neuvoa minua, että miten saisin oman legacyni kuvat (erittäin alussa) parempilaatuisiksi? Äsken tarkastelin niitä ja aina simien kohdalla on jotain ihmeellistä pikselimössöä. :/

   
 • At 3/9/06 14:08, Anonymous Anonyymi said…

  Äh, miksi minulle aina käy näin, että kun kysyn, löydän hetken päästä itse vastauksen. En ollut pörrännyt suomentamillasi LC-sivuilla vähään aikaan ja arvatenkin vastaus löytyi sieltä. ;) Ainakin luulen niin, täytyy kokeilla. Harmi vain, että legacyn ensimmäinen osa on hieman huonokuvanlaatuinen.. :/ Sille ei kai nyt voi mitään, koska en tiedä miten voisin sen korjata. Muut osat ovat sitten parempikuvisia (mikä verbaalinen lahjakkuus olenkaan!).

  Odotan innolla jatkoa ja toivon että omasta legacystani tulisi joskus näin suosittu. ;D

   
 • At 3/9/06 16:52, Blogger Nina said…

  Kiitokset taas kommenteista!

  sal: Juu, voin linkittää :)

  phiips: Hyvä kun löysit jo itse apua :) Olisin sinut sinne ohjeisiin ohjannutkin :D Onnea uudelle Legacyllesi! Kannattaa jaksaa todella panostaa siihen tarinaan, se kyllä näkyy aina tarinasta ja siitä saa sitten kiitosta kasvavalla lukijamäärällä :)

  Uusi osa tulossa tämän illan aikana! (Ellei sitten netti ala temppuilemaan tai muuta mukavaa :P)

   
 • At 11/6/07 21:33, Anonymous Anonyymi said…

  Jos olisin voinut äänestää, olisin äänestänyt Pinjaa. Aika hyvä yhteen sattuman, että itsekin olen Pinja, olin lapsena blondi ja sinisilmäinen, nykyään brunette ja vihreäsilmäinen, lisäksi minusta tulee kokki jne... Erojakin onneksi on mm. tausta ja olen rapu. :P

   
 • At 27/6/07 17:09, Anonymous Anonyymi said…

  http://kebbuska.vuodatus.net/ Tämä on minun leaclyni osoite käykää kaikki ihmeessä kurkkaamassa.. Mutta ei ole pakko jos ei halua se on vähän sekava sillä en osannut laittaa osa 1 ja osa 2 juttuja mutta silti käykää katsomassa

   
 • At 27/6/07 17:10, Anonymous Anonyymi said…

  Ja komentoikaa!!

   
 • At 7/3/09 16:11, Anonymous Anonyymi said…

  Ihana legacy! Hyvin olet jaksanut työstää kun noin monta osaa olet saanut valmiiksi :) Tykkään <3
  Käykö linkitys LC Koiviston kanssa?

   

Lähetä kommentti

<< Home