Helminen

Tämä blogi kertoo jo toisesta The Legacy Challenge -suvustani, Helmisistä. Jos et tiedä mistä LC:ssa on kyse, suosittelen katsomaan sivussa olevia linkkejä! Osasta 36 lähtien pelaan LC:n lisäksi Apocalypse Challengea, jonka säännöt löytyy myös sivussa olevista linkeistä.

21.8.06

Osa 30: Hurjastelua


Edellisessä osassa Matias ja Susanna saivat kolme identtistä tytärtä. Katja lähti jo kohti yliopistoa ja pian on Kertun ja Kanervan aika seurata isosiskoaan opiskelijoiden ihmeelliseen maailmaan. Perijän on myös aloitettava viidennentoista sukupolven maailmaan saattaminen! :)


Kerttu kasvoi viimein teiniksi. Fiksu tyttö sai enemmän kuin sopivan tietotavoitteen, hän tahtoo isona Hulluksi tiedemieheksi! Vaikka onkin nainen :D


Kanerva perheen nuorimpana oli hieman yksinäinen, kun muita ei enää leikkiminen kiinnostanut. Onneksi Kanerva löysi koulusta uuden kaverin, jonka kanssa olikin sitten hauska leikkiä vaikka rosvoa ja poliisia :)


Kerttua ei todellakaan enää kiinnostanut lasten leikit, vaikka olikin tavannut koulussa uuden tuttavuuden. Santeri oli mahdottoman söpö alieniksi, ja ehdottomasti kiinnostava tapaus! Kerttu tarjosikin pojalle hienon aterian naapuruston pienessä ravintolassa..


.., jonka jälkeen Kerttu saikin ensisuudelmansa <3>
Vielä samana yönä tapahtui muutakin jännittävää: murtovaras tuli ja pisti säkkiin perheen hienon urheiluauton!


Kerttu oli vielä onneksi vasta puolinukuksissa treffiensä jäljiltä ja ehti hälyttämään paikalle poliisin (joku oli unohtanut auton hälyttimen lisäksi hankkia myös murtohälyttimen). Onneton poliisineiti nujakoi hetken varkaan kanssa, mutta lopulta kuitenkin hävisi ja varas pääsi pakoon :( Helmisillä oli kuitenkin jo yli miljoona simeleonia tilillään, joten auton menetys ei koitunut kovinkaan suureksi menetykseksi.


Pian pikkuisesta Kanervastakin kasvoi isompi teini :) Hän sai nautintotavoitteen ja tahtoo päästä Julkkiskokiksi.


Viikonlopun aikana Kerttu oli jostain tuntemattomasta syystä saanut potkut yksityiskoulusta, jonne tytöt olivat aiemmin päässeet. Lisäksi hänen arvosanansa oli laskettu kympistä kuutoseksi! Sunnuntai-iltana Kerttu pirautti toiseen yksityiskouluun, jonka rehtori lupasi tulla käymään visiitille heti samana iltana. Kerttu onnistui hurmaamaan rehtorin..


..sillä heti seuraavana päivänä molemmat tytöt astelivat koulubussille yksityiskoulun puvut päällään! Kyllä Helmisten tytöt osaavat! ;)


Menestykäs Kerttu päätti vielä hankkia itselleen töitä tiedeuralta. Muutamassa päivässä nuori älykkö saavuttikin sitten jo uran huipun! Kertusta päätettiin tehdä neljännentoista sukupolven perijä :)


Kertulla ja Kanervalla oli jo stipendejä vaikka muille jakaa, joten tytöt suuntasivat kohti yliopistoa ja Katjaa. Hurja opiskelijaelämä alkakoon ja kukin käyköön sen tyylillään! :D


Kolmikko muutti heti suvun osakuntaan, josta heidän tätinsä Maarit ja isosetänsä Vesa olivat huolehtineet. Maarit muutti omaan kämppään jatkamaan opintojaan, mutta Vesa jätti taakseen yliopiston ja meni naimisiin rakkaan Elsensä kanssa :) Onnea uudelle avioparille!


Perhetavoitteisena Katja kaipasi myös omaa rakasta. Niinpä hän päätti pirauttaa ennustajaeukolle, joka toimitti sokkotreffikumppaniksi Katjalle sinihiuksisen Matin. Vaikkei Matti ollutkaan maailman komein mies, hänellä oli sydän paikallaan ja se riitti Katjalle :)


Kanervaa ei miehet pahemmin kiinnostaneet, hän viihtyi paremmin omissa oloissaan maalaten ja lukien.


Joskus kuitenkin hiljaisuus kyllästytti Kanervaakin ja silloin tyttö pisti pystyyn kunnon jorausbileet :D


Kaksi ensimmäistä lukuvuotta kului nopeasti yliopistolla, Kerttu oli keskittynyt vain opiskeluun. Toisen vuoden päätteksi tiedonjanoinen Kerttu päätti käyttää mahdollisuutensa vaihtaa elämäntavoittaan, hän halusi kokea maailmaa useammastakin näkökulmasta. Kertusta tuli romantiikkatavoitteinen ja yhtäkkiä hänen päähänsä ei enää mahtunut muuta kuin pelkkää pelehtimistä. Kerttu nimittäin tahtoo pelehtiä 20 eri simin kanssa! Ensipelehdintänsä tyttö sitten koki vanhan tutun Santerin kanssa <3>
Pian pelkkä Santeri ei enää riittänytkään Kertulle. Kaupungilla hän tapasi vanhan koulunsa rehtorin ja ei pystynyt pitämään näppejään irti tästä, vaan oli hetkessä jo suutelemassa miestä intohimoisesti!


Kertun hurjat miesseikkailut senkun vain jatkuivat. Milloin tyttö oli pelehtimässä ravintolan valokuvauskopissa..


..milloin vaatekaupan sovituskopissa. Koppi kuin koppi kelpasi tälle tytölle, kunhan vain saisi pelehtiä mahdollisimman monen kanssa! :S


Lopulta Kerttu päätti jättää yliopistoelämän, sillä häntä ei enää kiinnostanut itse opiskelu laisinkaan. Kotona saisi pelehtiä rauhassa! Kanerva saisi huolehtia osakunnasta..


..sillä myös Katja jätti hyvästit yliopistolle ja muutti uuteen kotiinsa yhdessä Matin kanssa. Pian vietettiin pieniä häitä lähimpien sukulaisten kanssa :)


Katja ja Matti saivat kaksi hurmaavaa lasta, Pihlan ja Paulan. Lettipäinen Pihla näyttää aivan äidiltään, kun taas Paula on tullut enemmän isäänsä.


Kotona Susanna oli keskittynyt lastensa lähdettyä maailmalle omaan uraansa. Pian hän saavuttikin lääketiedeuran huipun! Susanna ei kuitenkaan aikonut tyytyä tähän, vaan vaihtoi samantien tiedeuralle päästäkseen vielä senkin huipulle :)


Susannan saavutuksen lisäksi pian oli myös muuta juhlan aihetta: Matiaksen ja Susannan oli aika kasvaa vanhuksiksi!


Molemmat säilyivät melkoisen hyvin ja pysyivät yhtä reippaina kuin ennenkin. Rakkauskaan ei ollut kadonnut minnekään näiden kahden väliltä :)


Kerttu taas jatkoi villejä seikkailuitaan pelehtien ympäriinsä. Kerran Kerttu jopa pelehti suoraan isoäitinsä Viivin silmien alla julkisessa poreammeessa!


Villeistä seikkailuista ilman ajattelua ei tietenkään seuraa mitään hyvää. Seuraavana aamuna Kerttu löysi itsensä oksentamasta vessanpyttyyn :D


"Oho!" Kyseessä ei ollutkaan vain liian juhlimisen jälkeinen vatsan sekaisuus, vaan Kertun masussa oli kasvamassa seuraava sukupolvi!


Raskausaika kului aivan hetkessä. Synnytyksen koittaessa Kerttu luuli kuolevansa siihen paikkaan ja Susanna rukoili voimia tuleviin koitoksiin. Kerttu ei todellakaan ollut kypsä äidiksi vielä!


Peloistaan huolimatta Kerttu selvisi hengissä ja sai kauniin, terveen tyttären. Vaaleahiuksinen ja vihreäsilmäinen kaunokainen nimettiin Pinjaksi :)


Tuoretta äitiä ei lastenhoito ja kotona kykkiminen oikein kiinnostanut, joten Pinja hoito jäi isovanhempien vastuulle. Matiasta asia ei kuitenkaan haitannut lainkaan, perhetavoitteisena hän oli vain iloinen jokaisesta hetkestä lapsenlapsensa kanssa :)


Pian Pinjasta kasvoikin jo taapero. Tyttö näyttää kovin paljon äidiltään vaaleita hiuksia lukuunottamatta! Pinja sai seuraavat luonnepisteet:
Sottapytty/siisti: 7
Ujo/menevä: 8
Laiska/toimelias: 5
Vakava/leikkisä: 1
Marisija/kiltti: 10
Pinja on horoskoopiltaan Kalat.


Matias hoiti yhä mielellään pientä Pinjaa. Matiaksen opettamana Pinja oppi puhumaankin, tuttipullo oli tytön ensimmäinen sana!


Perheessä taisi olla sopivan tasapainoisesti sekä onnea että onnettomuutta, kun Matias ei ollut pitkään aikaan enää saanut alennusta töissään. Lopulta hän jopa saavutti Kapteeni Sankarin paikan ja sai ikuisen platinamielialan :)


Ylennyksen lisäksi oli jälleen muutakin juhlan aihetta, sillä Matiaksen oli jo aika muuttaa vanhainkotiin muiden perijöiden luokse. Juhliin kutsuttiin kaikki Matiaksen läheiset ja ystävät. Kerttu piti koskettavan puheen rakkaasta isästään..


.., jonka jälkeen siirryttiin ruokapöydän ääreen syömään Susannan tekemää makoisaa kakkua :)


Niin Matias jätti hyvästit perheelleen ja siirtyi asumaan Viivin ja Niilon luo.


Matiaksen lähdön jälkeen mikään ei muuttunut. Kerttu jatkoi yhä vain pelehtimisiään naapuruston miesten kanssa..


..eikä edes toinen raskaus pysäyttänyt tätä villikkoa!


Pinjasta kasvoikin jo lapsi, isovanhempien pikku prinsessa :)


Pian Pinjalle syntyi pikkusisko, joka nimettiin Pinniksi. Pinni sai mustat hiukset ja harmaat silmät.


Heti synnytyksen jälkeen Kerttu kutsuikin taas seuraavan miehen kylään pelehtimään, joten pikkuisen Pinnin hoito jäi jälleen Susannan tehtäväksi.

Kuinka Helmisten perhe oikein selviää villin ja vastuuntunnottoman Kertun kanssa? Montako sisarusta Pinja ja Pinni vielä oikein saavatkaan? Nämä ja muuta selviää ensi osassa!

7 Comments:

 • At 21/8/06 12:16, Blogger Nina said…

  Seuraava osa tulossa siis muutaman päivän sisään, sen päätteeksi kaikki pääsevät äänestämään omaa suosikkiaan 15. sukupolven perijäksi!

  Tällä hetkellä olen kipeänä pienessä kuumeessa. Jos tauti pahenee tästä vielä, seuraava osa saattaa ilmestyä vähän myöhemmin.

  Hyvää alkusyksyä kaikille!

   
 • At 21/8/06 17:55, Anonymous Anonyymi said…

  :D

   
 • At 21/8/06 18:50, Blogger Unknown said…

  Vihdoinkin jatkoa <3

   
 • At 21/8/06 19:55, Anonymous Anonyymi said…

  Jee, Kertusta tuli perijä :D Pinjasta tuli tosi kaunis :)

  Kivaa päästä vaikuttamaan 15. sukupolen perijään :)

  Hyvää syksynalkua sinullekkin :)

   
 • At 22/8/06 14:59, Anonymous Anonyymi said…

  Päivittyykö sukupuukuva myös seuraavassa päivityksessä?

   
 • At 22/8/06 18:42, Anonymous Anonyymi said…

  Tämä on hyvä LC. :D On.

  Ja meillä on hei samanlainen maku nimien suhteen. :> Siis ihania nimiä Helmisillä <3

   
 • At 23/8/06 11:14, Blogger Nina said…

  Kiitokset kaikille kommenteista taas! Ihanaa kun jaksatte aina kirjoitella tänne :)

  turquose: En muista tarkalleen monta pelehtimistä Kertulla tuohon mennessä oli.. Yli puolet kuitenkin :D Osa pelehtimisistä on "huijattu", kun simeille jää muisto erikseen kotona ja julkisella paikalla pelehtimisestä. Eli toiveen täyttämiseksi ei tarvitse kuin pelehtiä 10 eri simin kanssa kotona ja yhteisötontilla. Kätevää :D

  anonymous: Koetan päivittää sukupuun kuvan nyt myös!

  ruu: Juu, minustakin on ihania nimiä :D Parin ensimmäisen sukupolven jälkeen kävin kalenterin nimipäivälistaa läpi ja kirjoitin kaikki ihanimmat nimet ylös. Nyt on sitten about kaikki aakkoset, joissa oli hyviä nimiä käyty läpi. Pian alkaa siis tulla sukupolvia, joiden nimi alkaa samalla kirjaimella kuin joku vanhakin sukupolvi. Täytyy tehdä uusi nimilista!

  Seuraava osa tulossa tänään myöhemmin ja sen päätteeksi siis 15. sukupolven perijän ÄÄNESTYS!! :)

   

Lähetä kommentti

<< Home