Helminen

Tämä blogi kertoo jo toisesta The Legacy Challenge -suvustani, Helmisistä. Jos et tiedä mistä LC:ssa on kyse, suosittelen katsomaan sivussa olevia linkkejä! Osasta 36 lähtien pelaan LC:n lisäksi Apocalypse Challengea, jonka säännöt löytyy myös sivussa olevista linkeistä.

16.10.06

Osa 37: Menetyksiä


Edellisellä kerralla Elmo ja Kirsi saivat kaksi suloista tytärtä, Annan ja Aamun. Perheen elämä sujui hyvin ydinonnettomuuden jälkiongelmista huolimatta, vaikeudet olivat vasta edessä..


Teini-ikään ehtinyt Anna kartutti edelleen ahkerasti mekaniikkataitojaan, joita hän tulisi tarvitsemaan tulevalla sotilaanurallaan.


Uran lisäksi Anna oli päättänyt myös jo tulevasta puolisostaan, hänestä kun tulisi seuraava perijä. Hänen aviomiehekseen pääsisi söpö Saku, joka oli Elmon vanha ystävä yliopistoajoilta. Saku oli kilpailevan yliopiston lehmämaskotti.


Aamuisin koko perhe lähti samaa matkaa töihin ja kouluun. Eräänä päivänä kenenkään huomaamatta Aamu myöhästyi koulubussista puhujanpöntön mikrofonilla leikkimisen takia..


..ja paikallinen sosiaalityöntekijä huomasi sen ja tuli hakemaan Aamun pois! :(


Koko perhe murehti Aamun perään. Anna näki öisin unta pikkusiskostaan, hänellä oli hirveä ikävä Aamua! Sosiaalityöntekijä ei antanut perheen edes pitää yhteyttä Aamuun enää.


Kirsi oli huonossa kunnossa Aamun lähdön jälkeen, hän ei enää osannut pitää itsestään huolta vaan suri vain menetettyä lastaan. Kirsi onnistui saamaan töistä flunssan..


..ja pian myös potkut surkean työpanoksensa takia.


Sairastunut Kirsi rakennutti taloon kolmannen kerroksen, jonne hän vetäytyi jottei tartuttaisi flunssaa muihin. Tauti kävi kuitenkin vain pahemmaksi ja pahemmaksi ja lopulta Viikatemies saapui hakemaan Kirsin pois :(


Elmo oli murheen murtama. Ensin hän menetti sukunsa, sitten pienen tyttärensä ja nyt vielä rakkaan vaimonsa. Miksi elämän oli oltava näin julmaa?


Selvittyään suurimmasta murheestaan Elmo päätti ryhtyä kirjoittamaan romaania elämänsä suurista koettelemuksista.


Asioiden uudelleen läpikäyminen ei kuitenkaan aina ollut helppoa ja vanhat tunteet nousivat jälleen pintaan. Elmon ainoa lohtu oli hänen rakas tyttärensä Anna..


..josta kasvoikin pian jo aikuinen nainen! Annan vaatemaku ei kyllä ollut mitenkään parhaasta päästä..:D


Heti kasvunsa jälkeisenä aamuna Anna kutsui paikalle Sakun ja kosi tätä! <3


Saman tien pari päätti mennä myös naimisiin. Vaatimattoman sormustenvaihdon jälkeinen suudelma oli kyllä vähintäänkin mielenkiintoinen :D


Pikahäiden jälkeen tuore aviopari etsi itselleen töitä. Saku päätyi ravintola-alalle..


..ja Anna suunnittelemalleen sotilasuralle. Anna saikin ylennyksiä toisensa perään hurjalla vauhdilla :)


Sakulla taas ei sujunut yhtä hyvin. Heti ylennyksen ansaittuaan hän saikin jo alennuksen entiseen hommaansa :(


Aika tuntui vierivän hurjalla vauhdilla, sillä pian Elmon olikin jo aika lähteä Viikatemiehen kanssa tapaamaan edesmennyttä vaimoaan.


Anna suri Elmon kuolemaa, mutta päätti purkaa surunsa urheiluun. Niin onnettomuus tuli käännettyä voimavaraksi, josta oli hyötyä Annan uralla!


Talo oli käynyt hiljaiseksi, kun Anna ja Saku asuivat siellä kahdestaan. Niinpä pari päätti hieman pelehtiä makuuhuoneen puolella, saataisiin hieman uutta elämää taloon :)


Uusi elämä ilmoittelikin pian tulostaan, kun Annan vatsa kasvoi!


Tulevan äidin oli käytävä töissä myös raskaana ollessaan, sillä hänellä ei ollut varaa saada potkuja töistään. Anna oli päättänyt, että hänen lapsensa saisivat käydä yliopiston, joka häneltä itseltään oli jäänyt väliin.


Työ ei ollut ainoa asia, joka hankaloitti Annan raskautta. Elmo oli ryhtynyt kummittelemaan, pahalainen meinasi säikäyttää tyttärensä monesti kuoliaaksi!


Päästyään yläkertaan pakoon kummitusta Anna oli nääntymäisillään nälkään ja energiahukkaan. Lopulta hän sitten päätyikin nukkumaan ruokalautaselleen :/


Onneksi synnytys viimein koitti, vaikkei sekään ollut mukava kokemus!


Anna ja Saku saivat suloisen poikavauvan! Tulokas nimettiin Nuutiksi :)


Saku päätti jättää surkean uransa huolehtiakseen pienestä Nuutista, kun tuoreilla vanhemmilla oli päällekkäiset työvuorot. Eihän pienokaista voinut yksin kotiin jättää! Saku oli kuitenkin onnellinen koti-isän roolistaan, hän rakasti kovasti pientä Nuuttia.


Nuutista kasvoi nopeasti taapero! Poika sai seuraavanlaisen luonteen:
Sottapytty/siisti: 0
Ujo/menevä: 10
Laiska/toimelias: 0
Vakava/leikkisä: 8
Marisija/kiltti: 9
Nuutti on horoskoopiltaan Vaaka :)


Kasvun jälkeen Saku vietti yhä enemmän aikaa rakkaan Nuuttinsa kanssa. Hän kannusti poikaa hankkimaan taitopisteitä..


..sekä opetti tämän käyttämään pottaa!


Sillä välin Anna ahkeroi uransa parissa. Lopulta hän saavutti kuin saavuttikin Kenraalin paikan!


Puhdistettuaan kadut väkivallasta ja vaarasta Anna päätti erota työstään ja jäädä vuorostaan kotiäidiksi. Hän myös etsi käsiinsä Elmon kesken jääneen romaanin ja päätti jatkaa sitä omilla kokemuksillaan :)


Pian oli taas aika hieman juhlia, sillä Nuutista kasvoi lapsi! Tosin paikalla ei ollut ainuttakaan vierasta eikä kakkuakaan saatu.. Mutta Nuutti sai ylimääräisen hampurilaisannoksen juhlan kunniaksi :D


Seuraavana yönä taloon saapuikin sitten vieras, jota tosin ei oltu kutsuttu!


Murtovaras vei Sakun juuri edellisenä päivänä ostaman hienon peilin! Sakua suututti hirvittävästi, kun hän ei voinut tehdä asialle yhtään mitään. Poliisilaitos oli surkeassa kunnossa.


Niinpä Saku päätti lähteä itse mukaan lainvalvontaan, jotta jotain parannusta asiaan saataisiin!


Lainvalvojalle kunto oli ensisijaisen tärkeää, joten Saku joutui heti laittamaan itsensä kunnon kuntorääkkiin. Nuutti päätti ottaa isästään mallia ja niin he juoksivat yhdessä kilpaa kuntoradalla :)


Eräänä iltana Nuutti jäi juoksemaan rataa läpi vielä Sakun jälkeen. Pimeäkin ehti jo laskeutua ennen kuin poika malttoi lopettaa juoksemisen. Kuntoilun päätteeksi isoisän haamu päätti pelästyttää Nuutti-raukan! "Isääää!!" Nuutti huudahti pelästyksissään ja päätti, ettei enää koskaan olisi pimeällä ulkona ilman isäänsä! :D

Pääseekö Saku lainvalvonnan huipulle? Entä saako Nuutti vielä pikkusisaria? Kuinka elämä yliopistolla sujuukaan? Ensi osa kertoo!

30 Comments:

 • At 16/10/06 20:33, Anonymous Anonyymi said…

  Ihmeen nopeasti jatkoa, verrattuna siihen kuinka paljon saat aina pelattua. :)
  Elmolla oli kyllä rankkaa.. :/ Ja nuutti on söpö <3 niinkuin aina "sun" lapses. :D

   
 • At 16/10/06 20:40, Anonymous Anonyymi said…

  Wehei, jatkoa! Onneksi vanhemmat säilyivät hengissä Nuutin syntymään asti.

   
 • At 16/10/06 20:51, Anonymous Anonyymi said…

  Aloin lukemaan tätä toissapäivänä ja käyn nyt katsastamassa tämä joka päivä :)

  Legacysi on kyllä aivan loistava, sinulla ilmeisesti riittää tarmoa ja innostusta jatkaa tätä. Pitkälle on suku jatkunut ;)

  Odottelen jatkoa.

  ~ Saippuakukka

   
 • At 16/10/06 21:26, Anonymous Anonyymi said…

  Kaksi perheenjäsenen kuolemaa samassa jaksossa, voi :/

  Mutta aivan ihana jatko taas. :> Lisää vaan niin pian kuin suinkin :D

   
 • At 17/10/06 18:04, Anonymous Anonyymi said…

  Wautsi! Oikeesti tosi upea suku, luin koko hommelin tänään, ja innostuin että itse aloitan joko sunnuntaina tai maanantaina oman tälläisen. :) Sen ensimmäisen.. Ja silloin on jo iki ihana LE ilmestynyt ja päätin tuossa äskettäin että ehkä jopa sääntöjen vastaisesti siihen tulee alussa kaksi suvun rakentaja neitiä... :D Onnea tälle Helmisen suvun jatkolle! :)

  Tv. Mape

   
 • At 17/10/06 19:01, Anonymous Anonyymi said…

  Joo taas ihanaa jatkoa . :D
  Ei onneksi Nuutti kuollut kummituksen säikyttelyyn. :)

   
 • At 17/10/06 21:35, Blogger sickhearts said…

  eikö apocalypse challengessa saa käyttää ladattui juttui???

   
 • At 19/10/06 12:11, Anonymous Anonyymi said…

  Öööh...Tota,mikset sä käytä yhtää ladattuja?

   
 • At 20/10/06 16:36, Anonymous Anonyymi said…

  ootko jo ostanut lemmikit lisäosan sims 2??? ja tuleeko helmisille lemmikki??

   
 • At 20/10/06 23:32, Anonymous Anonyymi said…

  Viime osaan taisin kommentoida, että jos Legacyni ensimmäinen vauva on tyttö, tulee sen nimeksi Aamu, kuten sinulla oli se, joka vietiin pois.

  Se vauva sitten oli tyttö, ja syntyi vielä aika aamulla, joten nimi sopii hyvin (;

   
 • At 22/10/06 11:21, Anonymous Anonyymi said…

  Jes, jatkoa!
  Alkaa tuntua siltä, että kaikki syntyvät vauvat on vakavia :D
  On noilla aika rankkaa, kaikki kuolee vuorotellen ... :\ Mut nuutti on söpö :D

   
 • At 22/10/06 11:48, Blogger Nina said…

  Kiitos kaikista kommenteista!

  tuittunen ja sienna: Ladattuja saa kyllä käyttää, kunhan niistä ei ole mitään ylimääräistä hyötyä normaaleihin tavaroihin verrattuna. Eli periaatteessa voisin niitä käyttää, mutta jostain syystä olen tykännyt nyt käyttää vain pelin omia tavaroita. Jos taas puhutaan ladatuista vaatteista ja hiuksista.. Niin simien ulkonäköä ei saa muuttaa ennen kuin joku on päässyt viihdeuran huipulle.

  mimi: Olen jo hankkinut Lemmikkielämää -lisäosan :) Tällä hetkellä olen pelissä jo kaksi osaa edellä, joten ainakaan kahden seuraavan osan aikana ei Helmisillä lemmikkejä näy. Nyt pidän vähän taukoa suvulla pelaamisesta, odottelen uuden lisäosan sääntöjä. Osassa 39 tullaan luultavasti näkemään Helmisten ensimmäinen lemmikki!

  shaynn: Juu muistan :) Lisään sen linkin ensi osan yhteydessä!

  Uutta osaa on tulossa ensi viikolla heti kun jaksan sen kirjoittaa!

   
 • At 22/10/06 21:22, Anonymous Anonyymi said…

  Oon lukenu sun tarinaa aika pitkään, ja oon pitäny tosi paljon. Nyt vasta uskalsin kommentoida :D Saanko linkittää sut? Mulla tulee vissiin huomenna tai ylihuomenna ensimmäinen osa mun legacyyni, mut voitko linkittää mut? (Ei oo pakko)
  http://lckorhonen.vuodatus.net/

   
 • At 24/10/06 13:35, Anonymous Anonyymi said…

  tosi mielenkiintoinen tarina :)

   
 • At 25/10/06 00:27, Blogger 1 said…

  Jaksan aina ihmetellä, miten jaksat pelata samalla suvulla näin kauan.
  Itsellä tuntuu mielenkiinto samaa sukua kohtaan latistuvan suhteellisen nopeasti.
  Tai no, katsoo nyt mitä tuo uusi sukuni tuo tullessaan..

  Jälleen jännä osa ja odottelen jatkoa.:>

  Nyt kun muistan, niin kysyn että viitsisitkö linkittää legacyni?
  Löytyypi osoitteesta http://legacy-bennett.blogspot.com/

   
 • At 25/10/06 08:21, Blogger Nana said…

  Todella ihana legacy,linkitinkin heti oman legacyni sivuille... jo ennen ensimmäistä osaa muutaman muun suosikkilinkin kanssa x)

  Nuuh,ajattelin tässä sitten vielä vain että jos jaksaisit niin olisin todella kiitollinen jos linkittäisit legacyni,Kristalliputouksen:
  http://kristalliputous.blogspot.com/

  No mutta kuitenkin,hyvät jatkot sinulle ja Helmisille!:)

   
 • At 26/10/06 16:08, Anonymous Anonyymi said…

  Tosi kiva osa :)
  Toivottavasti sääntösivulle tulee myös pian uudet säännöt :))

   
 • At 26/10/06 16:09, Anonymous Anonyymi said…

  I H A N A !
  En ole vielä koskaan lukenut näin elävän ja aidon tuntuista legacya. Kerrot tosi mahtavasti, ja on ihana seurata lasten kasvua, vaikka se tapahtuukin aika nopeasti.. ;D

  Luin koko Legasyn yhteen putkeen ja jään nyt innolla odottamaan uusia osia!

   
 • At 26/10/06 18:48, Anonymous Anonyymi said…

  Minun mielestäni Helmisten legacy on yksi parhaista legacyista ikinä. Tosin olen myös sitä mieltä että Apocalypse Challengen ujuttaminen Helmisten tarinaan tuhosi sen täysin. No, jatkan lukemista silti, niin mahtava ja pitkä suku Helminen on.

   
 • At 26/10/06 19:25, Anonymous Anonyymi said…

  Yhdyn Rilanan kommenttiin.Acopalygce(kirjotettiiko noin?) tuhosi legacysi parhuuden.Mutta lue tätä edelleen.Tuleeks pian jatkoo?

   
 • At 26/10/06 21:18, Anonymous Anonyymi said…

  Samaa ihmettelen kuin Lizzykin, miten jaksat pelata samalla suvulla niiin kauan? :o Mulla stoppaa yleensä johonkin 3-5. sukupolveen :S JOs nykysen LC:ni saisin pidemmälle.
  Minun mielestä Apocalypse Challenge ei pilannut Helmisiä, siitä tuli vain erilainen, mutta yhtä mielenkiintoinen ja kiva. :)

   
 • At 27/10/06 11:37, Blogger Tui said…

  Ihanaa, mä tykkään tästä kuin hullu puurosta ja paneudun täysillä jokaiseen lukuun. Kerään voimia omaa apocalypseä varten. Säännöt on vaikeita, sekä niiden noudattaminen, että sit muistaminen mitä milloinkin sai tehdä ja mitä ei. Olen ihan varma, että teen vahingossa jotain, mitä ei saa tehdä. Noudatatko täysin apocalypsen sääntöjä vai mukailetko yhtään?

   
 • At 27/10/06 14:30, Blogger Nina said…

  Kiitokset taas kommenteistanne!

  noname: Minut saa ihan vapaasti linkittää :) Lisään sinun linkkisi tuonne heti ensi osan yhteydessä.

  lizzy: Minä olen vain niin kiintynyt Helmisiin.. Ja sen takia en kauaa jaksa sitten pelata muilla perheillä :D Linkitän legacysi :)

  nana: Ooh, kiitos linkityksestä! Lisään sinunkin linkkisi tuonne.

  ada: Lemmikkielämän säännöt tulee heti kun ne vain ensin ilmestyvät englanniksi ja ehdin sitten suomentamaan ne! Toivottavasti tulee pian siis juu :)

  rilana ja anonymous: Harmi kun ette pitäneet tuosta juonenkäänteestä :( Mitä tärkeää tarinasta sitten katosi, jos se ei ole enää yhtä hyvä? Kertokaa ihmeessä niin voin koettaa saada sen takaisin mukaan :)

  julia: Pyrin noudattamaan niitä sääntöjä niin hyvin kuin vain pystyn. En ole tehnyt omia mukaelmia ollenkaan, mutta pari vahinkoa on kyllä käynyt. Muutamasta päivästä en ole ihan varma, ovatko simini tehneet vain sen yhden annoksen ruokaa vai jo kaksi.. Ja ehkä kerran tai kaksi en ole maksanut mafialle sitä suojelurahaa kun olen unohtanut. Tosin sillä ei ole ollut kovin suurta merkitystä kun perheellä ei ole ollut missään vaiheessa rahapulaa, sen verran niukasti ja säästeliäästi ovat eläneet :) Muuten olen tainnut mennä täysin sääntöjen mukaan. Ei niillä vahingoilla ole niin suurta väliä, kunhan ne korjaa heti kun vain muistaa ja ei ala tahallaan rikkomaan sääntöjä.

  Tällä hetkellä on vähän into kateissa enkä ole saanut aikaiseksi seuraavan osan kuvien muokkaamista tai tarinan kirjoittamista. Koetan saada itseni ryhdistäytymään niin, että saisin uuden osan huomenna ulos. Jos ei onnistu niin sitten homma siirty ensi viikkoon!

   
 • At 27/10/06 17:30, Anonymous Anonyymi said…

  Tossa muutama jakso sitten puhuttiin siitä deleteallcharacters-koodista. Laitoin sen yhteen omatekemään naapurustooni kun kyllästyin niihin samoihin tyyppeihin, mutta sepäs ei luonutkaan uusia simejä sinne. Tai siis postinkantajat ja siivoojat yms. tuli kyllä, mutta näitä kaupunkilaisia ei tullut. Vasta sitten kun yksi postinkantaja muutti yhteen perheeseeni, peli loi YHDEN teinin ja tietysti uuden posteljoonin vanhan tilalle. Nyt naapurustoon on tullut vielä yksi uusi teini, mutta yhtään uutta aikuista ei näy. Missä vika? Ei niillä teineillä ole oikein mitään virkaa kun ei niitten kanssa voi mennä naimisiin jne. Minulla on vain peruspeli.

  Niin ja tämä Legacy on kyllä tosi hyvä. Olet jaksanut tehdä tätä tosi kauan. :)

   
 • At 28/10/06 17:03, Anonymous Anonyymi said…

  tää legacy on maailman paras... en malta odottaa seuraavaan osaan..Käyn joka kerta koneelle mennessä kattomassa onko tullu lisää osia:)
  Saanko käyttää ttä vanhainkoti-ideaa mikä oli ennen apocalypse challengea hieman soveltaen... Mulla on katsos niin ihana suku ja haluaisin että perijät ei kuole.. Eli siirtäsin ne vanhainkotiin jossain vaiheessa...

   
 • At 28/10/06 18:13, Anonymous Anonyymi said…

  Niin, tuota. Apocalypsen säännöistä. Pitääkö se ihme suojeluraha (tai mikä lie xD) maksaa joka päivä vai joka viikko? että pitää korvata ne tavarat...

   
 • At 29/10/06 00:55, Anonymous Anonyymi said…

  Linkittäisitkö uuden legacyni? Kiitos jo etukäteen.
  Helmisten tarina on ehdottomasti parhain sim tarina.

   
 • At 29/10/06 20:17, Blogger Palikka1 said…

  Kahden viikon netistä erossa olon jälkeen, ihanaa päästä lukemaan taas Helmisiä. Simisi ovat niin kauniita.

  Käynpä taas joka päivä katselemassa ja odottamassa jatkoa.

   
 • At 29/10/06 22:19, Anonymous Anonyymi said…

  Oon seuraillut sun Legacya kauan, ja sun kaikki simit on ollu tosi kauniita! Mä pelailen ihan itekseen Legagya, ei siis oo tarinaa netissä, niin ne mun on rumia, mutta ei voi kai mitään :|
  Onko toi Apocalypse Challence kovin vaikee? Kun mulle toi ois varmaan tosi vaikee :O

   
 • At 30/10/06 15:33, Blogger Nina said…

  Kiitos kommenteistanne!

  anonymous: En muista, tuliko minulle yhtään aikuista peliin koodin käytön jälkeen.. Teinejä tuli ainakin. Ilmeisesti koodin käytön jälkeen pitäisi erikseen generoida peliin noita kaupunkilaisia. Minä en sitä tehnyt, vaan odottelin että niitä ilmestyy ajan kanssa, mutta pelkän peruspelin kanssa se on varmaan kannattavampaa. Generointi onnistuu boolPropilla ilmeisesti. Käypä katsomassa Radosims.comin foorumista Radolasta aihetta koskeva keskustelu. Se löytyy, kun menet foorumilla Sims 2 -yleinen pulina -osastolle ja etsit sieltä topicin "Hauska ilmiö DeleteAllCharacters koodin tuloksena". Se on tällä hetkellä kolmannella sivulla siellä.

  emppi: Voit laittaa ihan vapaasti omat vanhuksesi vanhainkotiin :)

  kummajjainen: Se pitää tehdä kerran viikossa. Pelihän alkaa aina uudella tontilla maanantaista, niin ne tavarat vaihdetaan uusiin aina sitten joka maanantaina.

  casillerodeldiablo: Linkitän toki :)

  anonymous: On se AC melko vaikea.. Varmaankin yksi vaikeimmista haasteista, joihin olen ikinä törmännyt. Kannattaa olla kaikki pelin perusjutut hyvin hallinnassa ennen kuin haasteen alottaa, ettei tule kiusausta rikkoa sääntöjä tai turvautua koodeihin. Sitten kun tavallinen LC tuntuu ihan lasten leikiltä ja tylsältä kannattaa vasta kokeilla AC:ta :)

  Uusi osa tulossa hetken päästä!

   

Lähetä kommentti

<< Home