Helminen

Tämä blogi kertoo jo toisesta The Legacy Challenge -suvustani, Helmisistä. Jos et tiedä mistä LC:ssa on kyse, suosittelen katsomaan sivussa olevia linkkejä! Osasta 36 lähtien pelaan LC:n lisäksi Apocalypse Challengea, jonka säännöt löytyy myös sivussa olevista linkeistä.

8.10.06

Osa 36: Elämä jatkuu


Viime osassa nuori neropatti Elmo lähti lapsuuden päätyttyä yliopistoon, jossa hän saavutti ikuisen platinamielialan ja kihlauksen rakkaan Kirsinsä kanssa. Opiskelut jäivät kuitenkin lyhyeksi kotiseudulla tapahtuneen ydinonnettomuuden takia. Elmo lähti takaisin kotiin etsimään isäänsä ja muita sukulaisiaan, mutta löysikin vain aution tontin. Siitä alkoi Helmisten Apocalypse Challenge.

Radolan Thomtsoe on luvannut tehdä suomennoksen Apocalypse Challengen säännöistä LC sääntösivuilleni, mutta ne eivät ole valmiit vielä. Haasteen pääpiirteet kannattaa kuitenkin tietää ennen tämän osan lukemista, joten laitoin ne tänne. Käykääs kurkkaamassa ne ennen lukemista!


Ensimmäinen simi, jonka Elmo tapasi kotiin palattuaan, oli postipoika Konrad. Elmo ryntäsi Konradin luo heti tämä nähdessään ja ryhtyi kyselemään pojalta tietoja tapahtuneesta ja oliko ketään muuta. "En tiedä mitä perheellesi on käynyt.. Täällä on vain muutamia vanhoja asukkaita jäljellä, kaikki joilla on ollut mahdollisuus, ovat lähteneet pois. Asiat ovat niin huonosti! Minullekin riittää vain juuri ja juuri töitä täällä enää.."


Koska Elmo ei tiennyt, mistä voisi perhettään etsiä, hän päätti jäädä paikoilleen. Sieltä muut osaisivat ainakin etsiä häntä, jos siihen pystyisivät. Rahaa ei kuitenkaan ollut paljoa eikä tavaroiden saatavuuskaan ollut entisellään. Elmo sai kuitenkin kaiken välttämättömimmän hankittua. Talokin täytyy rakentaa pylväiden päälle kärsineen maan takia. Kun vielä saisi puhtaan veden kulkemaan, niin tästä voisi selvitäkin!


Niinpä Elmo päätti etsiä itselleen töitä lääketieteen alalta. Siellä hän pääsisi auttamaan muita hädässä olevia ja ehkä törmäisi myös tuttuihin tai sukulaisiin! Jos Elmo pääsisi Sairaalan johtajaksi, hän voisi saada ihmisille käyttöön taas lääkkeet, ehkäisyn ja puhtaan, juoksevan veden.


Illalla Elmo kutsui Kirsin käymään kylässä ja kertoi tälle kaiken, mitä oli saanut selville. Kirsi ei meinannut aluksi saada sanaa suustaan järkytykseltään, mutta sanoi haluavansa muuttaa heti Elmon luo tukeakseen tätä. Elmo kuitenkin kielsi Kirsiä: "Haluan ensin saada asiat edes vähän parempaan kuntoon. En voi antaa tulevan vaimoni elää tällaisissa oloissa!"


Kirsin lähdettyä Elmo jäi yksin synkkään kopperoonsa. Ensimmäinen työpäivä olisi vasta ylihuomenna, joten Elmo päätti keskittyä meditoimiseen siihen asti. Tarpeitaan kun oli hankala täyttää näissä oloissa!


Vihdoin ensimmäinen työpäivä koitti. Ilokseen Elmo palasi töistä ylennyksen kera! Samoin kävi sitä seuraavana työpäivänä, samoin sitä seuraavana..


..ja joka ikisenä päivänä kun Elmo kävi töissä! Neropatti yleni puolessatoista viikossa Sairaalan johtajaksi. Huhhuh, ei mikään turha poika ollenkaan! :D


Sairaalan johtajana Elmo sai viimein järjestettyä juoksevan veden taloonsa ja heti ensi töikseen hän ottikin kuuman vaahtokylvyn. Se oli todellakin ansaittu kylpy!


Kylvynraikkaana Elmo kutsui Kirsin taas käymään. "Mmm, rakas, ihana nähdä sinua! Menethän heti kanssani naimisiin?" Elmo kysyi ilahtuneelta ja yllättyneeltä Kirsiltä.


Ja niin pari vaihtoi vihkisormukset kahdenkesken iltahämärässä <3


Tuore aviopari hyppäsikin heti innoissaan makuuhuoneen puolelle pitämään hauskaa..


..ja niin Kirsi saikin pian viettää aikaa vessanpöntön äärellä :D


Kirsin vatsan kasvaessa kasvoi myös hänen ruokahalunsa. Ruoka vain oli kovin kurjaa, aina vain hampurilaisia tai hodareita! Lisäksi ruoka ei säilynyt hyvänä kovinkaan pitkään, mutta henkensä säilyttämiseksi Kirsin oli tyydyttävä pilaantuneisiin purilaisiin :(


Elämä ei todellakaan maistunut herkulle, joten Elmo ja Kirsi hakivat mielen- ja kehonrauhaa useasti meditoinnilla. Meditointi helpotti erityisesti Kirsin raskautta, sillä meditoidessa nälkäkin pysyi kurissa!


Lopulta koitti synnytyksen aika, tietenkin keskellä yötä :D


Kirsin ja Elmon suloinen esikoistyttö sai nimen Anna :)


Kirsi oli töissä Kaupunginjohtajana. Hänen vapaapäivänsä olivat osuneet onneksi sopivasti raskauden kanssa yksiin ja hän oli saanut pitää työpaikkansa. Synnytyksen jälkeisenä päivänä Elmolla oli ollut vapaata ja niin hän pystyi huolehtimaan Annasta ja Kirsi sai mennä töihin. Seuraavana päivänä Elmon ja Kirsin työvuorot menivät kuitenkin päällekkäin ja Kirsin oli luovuttava töistään Annan takia. Onneksi Kirsi oli kuitenkin ehtinyt poistaa kaupunginhallituksen korruptuneisuuden, niin ettei ihmisten elintilaa enää rajoitettu minimaalisille alueille.


Kotiäidiksi jäänyt Kirsi, joka oli tietotavoitteinen Elmon tavoin päätti keskittyä taitojensa kartuttamiseen Annan hoitamisen ohella. Kirsin elämäntoiveena kun oli saada kaikki seitsemän taitoa huippuunsa!


Lastenhoidon ja opiskelun lisäksi Kirsi huolehti myös avioliitostaan..


..ja niin hän taas pian vietti aikaa vuorotellen sotkien ja siivoten vessanpönttöä :D


Toinen vauvahan se siellä oli tulossa :)


Ensimmäisen vauvan oli taas aika kasvaa taaperoksi! Anna sai nämä luonnepisteet:
Sottapytty/siisti: 7
Ujo/menevä: 9
Laiska/toimelias: 2
Vakava/leikkisä: 4
Marisija/kiltti: 9
Anna on horoskoopiltaan Vaaka.


Elmo vietti paljon aikaa sairaalassa, mutta aina kotona ollessaan hän pyrki käyttämään aikaansa myös lapsiinsa. Isi saikin kunnian opettaa Annan potalle, vaikka siinä menikin ikuisuus ilman mahtimaitoa!


Toisten opetellessa pottailua Kirsi oli jälleen kerran syömässä hampurilaista, kun synnytys yhtäkkiä alkoikin.


Toinen tyttövauva! Pikkuinen nimettiin Aamuksi kun tämä syntyi aivan aamunkoitteessa :)


Samana iltana Annasta kasvoikin jo lapsi!


Seuraavana päivänä Anna pääsi ensimmäistä kertaa kotitontin ulkopuolelle, kouluun. Tyttö näytti kovin pettyneeltä kun ei saanutkaan heti kymppiä todistukseensa..


.., joten Elmo päätti auttaa Annaa koulutehtävien kanssa :)


Ahkeruudestaan ja innokkaasta otteestaan kouluun Anna sai vanhemmiltaan palkinnoksi pienen uima-altaan pihalle. Annasta paljastuikin oikea vesipeto!


Vauvaikä tosiaan sujui nopeasti, sillä pikkuisesta Aamusta kasvoi jo taapero! Aamu sai seuraavanlaisen luonteen:
Sottapytty/siisti: 7
Ujo/menevä: 9
Laiska/toimelias: 2
Vakava/leikkisä: 4
Marisija/kiltti: 9
Aamukin on Vaaka ja hänellä on täysin sama luonne kuin isosiskollaan.


Pian reippaasti ahkeroinut Anna toi sen kiihkeästi haluamansa kympin todistuksen kotiin. Tytön riemu oli rajaton ja hän halusi kovasti jakaa sen äitinsä kanssa, mutta Kirsi oli kovin uupunut Aamun hoitamisesta ja kuorsasi vain sikeästi :(


Ahkera Anna huomasi äitinsä uupumuksen ja päätti auttaa tätä huolehtimaan Aamusta. Ei Anna kovinkaan paljoa osannut auttaa, mutta hän teki kaiken mitä vain pystyi!


Koulutöidensä ja Aamun kanssa leikkimisen lisäksi Anna löisi jostakin energiaa vielä taitopisteiden kartuttamiseenkin! Tyttö opetteli mekaniikan saloja, sillä hän oli päättänyt isona päästä Kenraaliksi, jotta hänen lapsensa joskus tulevaisuudessa pääsivät yliopistoon. Annalla itsellään kun ei ollut siihen mahdollisuutta ja hän oli vanhempiensa puheista ymmärtänyt, kuinka tärkeä yliopisto olisi tulevaisuudelle.


Aamustakin kasvoi vihdoin lapsi! Annaa ja Aamua ei olisi tunnistanut toisistaan, jos heillä olisi ollut vielä samanlaiset vaatteet :S


Nyt kun molemmat tytöt olivat niin isoja, ettei jonkun tarvinnut olla koko aikaa heitä vahtimassa, Kirsi päätti hankkia itselleen jälleen töitä. Vanhaan työhönsä Kirsi ei kuitenkaan voinut palata..


..mutta hän löysi kuitenkin mieluisaa tekemistä Lainvalvonnan alalta :)


Pian talossa olikin oikein kunnolla juhlimisen aihetta, kun Anna kasvoi teiniksi! Hän sai perhetavoitteen ja elämäntoiveekseen päästä Terästitaaninaiseksi.


Seuraavanakin iltana saatiin juhlia, sillä Elmosta kasvoi vanhus :)

Helmisten elämä tuntuu kaikesta kurjuudesta huolimatta sujuvan suuremmitta ongelmitta, mutta kuinka kauan tilanne voikaan jatkua samanlaisena? Se selviää tietenkin ensi osassa ;D

23 Comments:

 • At 8/10/06 18:12, Anonymous Anonyymi said…

  Uhuu, jännäää. :D

  Minä en haluaisi aloittaa tuota apocalypse challengia, itselläni kun on tarpeeksi hankalaa pitää itseni kurissa koodeista ^^

   
 • At 8/10/06 19:12, Anonymous Anonyymi said…

  Oi, ihanaa <3
  Olen koko päivän käynyt vähän väliä kurkkimassa milloin Helmisten uusin osa ilmestyy :D

  Aamu, kaunis nimi. Päätin juuri tänään aiemmin, että jos Legacyni toisen sukupolven ensimmäinen edustaja on tyttö, se saa nimekseen Aamu :) hauska sattuma.

  Olen siis omassa Legacyssäni vasta ensimmäisessä sukupolvessa, saa nähdä kauan perhe kestää hengissä. :'>

   
 • At 8/10/06 19:12, Anonymous Anonyymi said…

  Kauhean vaikeilta tuntuu nuo säännöt. :) Empä itse kyllä aivan heti kokeile, ongelmia on tavallisenkin legacyn kanssa. :'DD

   
 • At 8/10/06 19:36, Anonymous Anonyymi said…

  kiva tarina taas

   
 • At 8/10/06 19:37, Blogger Piia said…

  Hyvin näytät kyllä Nina selviävän. :'DD Toivottavasti saamme nauttia seuraavasta jaksosta pian. ;> Anna on nätti! <3
  Itselläni on vähän ongelmia pelin kanssa joten uusia jaksoja ei ehkä ihan vielä ole tulossa. ^^

   
 • At 8/10/06 20:10, Anonymous Anonyymi said…

  Ihanaa jatkoa

   
 • At 8/10/06 20:13, Anonymous Anonyymi said…

  Voi ei, painoin äsken entteriä vahingossa. n__n

  Siis ihanaa jatkoa, ja tuo Apocalypsijokujuttu kuullostaa mielenkiintoiselta, mutta turhan vaikealta minulle. <:

  Tuo UKK-juttu on todella kiva! Sain siitä paljon uutta tietoa Helmisistä ja muustakin. :)

   
 • At 9/10/06 16:13, Anonymous Anonyymi said…

  Voitko linkittää mut?? minä kun en tuollaista taitoa hallitse...

   
 • At 9/10/06 16:14, Anonymous Anonyymi said…

  Jos linkität niin mun lecary löytyy vuodatus.netistä...Se on siis LC Niemelä...:D

   
 • At 9/10/06 17:02, Anonymous Anonyymi said…

  Oijoi, taas kiva jakso. :>>
  Innolla odotan jo seuraavaa osaa x>

   
 • At 9/10/06 19:27, Anonymous Anonyymi said…

  Sä sitten jaksat. :D Itselläni on tällä hetkellä aivan tarpeeksi tekemistä keskiaikaisen LC:n kanssa!

  Joo, mutta aivan ihana osa, kuten aina. :D

   
 • At 9/10/06 21:44, Blogger Aurela said…

  no niin en tietenkään jaksanut odottaa että se kunnon suomennos tulisi vaan rupesin pelaamaan tätä haastetta itsekkin. Ihan vain siksi että tämän osan luettuani minunkin oli pakko päästä kokeilemaan. Sinä se vaan onnistut :D Tuossa osaassa kaikki näytti tapahtuvan niin helposti.(ei se kyllä varmaan ollut sitä)
  Omani kun tyssäsi jo siihen että aloittajastani tuli vanhus ennenkuin hän pääsi uransa huipulle -_-

   
 • At 10/10/06 20:45, Anonymous Anonyymi said…

  Voi kauhistus! Noi säännöt on kyllä aikas tiukat. Miten sää jaksat? Mutta voi että nuo Anna ja Aamu ovat sööttejä! Muutenkin kiva jatko (niinkuin aina) ja "mukavaa" perhe elämää! Hehheh.

   
 • At 11/10/06 19:04, Blogger Nina said…

  Kiitos kaikille kommenteista! Niitä on yhä vain kauhean mukava saada :)

  anonymous: Voin linkittää sinut heti kun vain kerrot suoran osoitteen tarinaasi :)

  aurela: Itse asiassa tuo alku oli suunnilleen yhtä helppo kuin mitä se tuossa näyttikin olevan.. Vaikeuksia on tullut vasta myöhemmin! :D

  ada: Nuo tiukat säännöt tuntuvat vaihtelun vuoksi oikeastaan tosi mukavilta! Vuoden LC:n pelaamisen jälkeen alkoi tuntua jo turhan helpolta koko haaste, AC:sta saan juuri sopivasti lisää haastetta ja mielenkiintoa peliini :)

  Uutta osaa on tulossa varmaankin ensi viikon alussa!

   
 • At 12/10/06 00:45, Blogger 1 said…

  Ensimmäistä kertaa kommentoin. Huih.:>
  Tykkään kovasti legacystasi, lukenut sen muutamaan kertaan.

  Kuulostaa erittäin mielenkiintoiselle tuo apocalypse, harmi kun just aloitin noilla uusilla säännöillä pelaamisen. :p

  Innolla odottelen jatkoa tarinaasi!

   
 • At 13/10/06 15:34, Anonymous Anonyymi said…

  Tuo haaste kuulostaa toosi vaikeelta :s. Hyvin olet sen kyllä aloittanut. :D

   
 • At 13/10/06 18:11, Anonymous Anonyymi said…

  LOISTAVAA!!! ootan jatkoa:D:D

   
 • At 13/10/06 22:07, Anonymous Anonyymi said…

  Jiphei, jatkoa. Tuntuu todella vaikeilta nuo uuden AC:n säännöt. Mutta hyvä jos sinä uskallat ottaa haasteen vastaan. ;) Odotan uutta osaa innolla. ;)

   
 • At 14/10/06 15:52, Anonymous Anonyymi said…

  Kiva jakso:D Mut voistkos päivttää sukupuun?

   
 • At 14/10/06 17:41, Anonymous Anonyymi said…

  Mä en edes ole aloittanut pelaamaan noilla Legacyn uusilla säännöillä, en edes muista mitään niistä.. :D
  Enkä kyllä pisteitäkään laske .. Eh. ;D

   
 • At 16/10/06 15:52, Blogger Nina said…

  Kiitokset kommenteista, jälleen kerran! Linkittelen andalusian ja helmerin tarinat ensi osan yhteydessä.

  Jatkoa on luvassa tämän päivän aikana, ellen sitten ryhdykin tosi laiskaksi, netti ei toimi tai jotain muuta vastaavaa :)

   
 • At 16/10/06 16:46, Anonymous Anonyymi said…

  Tämä sinun legacysi on kyllä todella hyvä. Kuten toisaalla sanoinkin: juuri Helmisten tarina sai minut innostumaan legacy challengen pelaamisesta ja tarinan julkaisemisesta nettiin. :) Lisään linkkisi omalle sivulleni tänään uuden osan myötä. Linkittäisitkö minut kun ehdit? Osoite on http://www.lc-soisalo.vuodatus.net

   
 • At 16/10/06 20:05, Blogger Nina said…

  Kiitos nadina :) Lisäsin äsken linkkisi tuonne!

   

Lähetä kommentti

<< Home