Helminen

Tämä blogi kertoo jo toisesta The Legacy Challenge -suvustani, Helmisistä. Jos et tiedä mistä LC:ssa on kyse, suosittelen katsomaan sivussa olevia linkkejä! Osasta 36 lähtien pelaan LC:n lisäksi Apocalypse Challengea, jonka säännöt löytyy myös sivussa olevista linkeistä.

2.10.06

Osa 35: Nuori neropatti


Edellisellä kerralla umpirakastuneet Sami ja Hilla saivat toisensa ja Hilla synnytti esikoispoikansa Elmon. Perhe oli onnensa kukkuloilla, mutta voiko se kestää ikuisesti?


Suloisesta Elmosta kasvoi jo taapero! Hän sai nämä luonnepisteet:
Sottapytty/siisti: 7
Ujo/menevä: 9
Laiska/toimelias: 2
Vakava/leikkisä: 1
Marisija/kiltti: 8
Elmo on horoskoopiltaan Leijona :)


Lehtorin kuoleman jälkeen Pinja ilahdutti itseään maalaamalla upeita taideteoksia. Luovuuden valloille päästämisen lisäksi Pinja tienasi sillä mukavasti rahaakin!


Maalaamisen lisäksi Pinja nautti erityisesti lapsenlapsensa seurasta. Eläkkeelle jäänyt isoäiti huolehti mielellään Elmosta ja opettikin tälle puhumisen tärkeän taidon :)


Samilla ja Hillalla oli jo toisen lapsen hankkiminen mielessä ja pariskunta päätti kokeilla vauvan hankkimista hississä. Olihan Elmokin saanut siellä alkunsa! Tällä kertaa se ei sitten sujunutkaan ihan yhtä hyvin, vaan kovia kokenut hissi romahti alas. Onneksi ei käynyt mitenkään pahasti!


Hissihurjastelusta ei seurannut vain pelkkä pudotus, sillä seuraavana päivänä Hilla huomasi vatsansa jälleen pyöristyvän :)


Raskaana olevien simien tapaan Hillallakin oli hurja ruokahalu. Aamujumpan jälkeen Hilla ryntäsi tekemään itselleen munakasta, mutta onnistui jotenkin sytyttämään itsensä tuleen, vaikka munakas vasta kärventyi hellalla..:S


Sami kuuli yläkerrasta kauhean metelin ja juoksi äkkiä alakertaan. Koko keittiö oli liekeissä! Missä se palokunta viipyy?!


Viime hetkellä palokunta saapui kuin saapuikin paikalle ja Hilla ja talo saatiin pelastettua. Heti sammutustöiden jälkeen kovia kokenut Hilla nukahti seisaalteen.


Hiukan seisaalteen huilittuaan Hilla siirtyi sänkyyn nukkumaan. Muutaman tunnin jälkeen raukka nousi nälkäisenä ylös, mutta matka kohti keittiötä jäi kovin lyhyeksi. Hilla käpertyi kasaan kuollakseen nälkään Elmon syntymätön pikkusisar vatsassaan.


Sami oli kauhuissaan Hillan kuolemasta. Hänen rakkaansa oli poissa! Kuinka hän oikein selviäisi tästä eteenpäin? Hilla oli ollut Samin koko elämä.


Selvittyään suurimmasta järkytyksestään Sami muisti pienen Elmon ja päätti antaa pojalleen kaiken sen rakkauden, jota hän ei enää voinut antaa Hillalleen. Aluksi oli rankkaa olla surematta, mutta pian Elmon iloiset kasvot saivat Samin unohtamaan huolet ja keskittymään jälleen elämään.


Pian Elmosta kasvoikin jo lapsi. Ensimmäinen koulupäivä jännitti poikaa kovasti!


Koulussa sujui kuitenkin hyvin ja Elmo löysi heti ensimmäisenä päivänä uuden ystävän itselleen. Ystävä oli hänen isoisoäitinsä siskontyttö Pihla. Aika hyvin säilynyt tyttö :D


Samana iltana vietettiin Pinjan läksiäisjuhlia, sillä Pinja oli jo täyttänyt jonkin aikaa sitten kuusikymmentä ja hänen oli jo korkea aika lähteä vanhainkotiin muiden entisten perijöiden luo.


Sami oli hankkinut juhlia varten karaokesetin, josta Pinja heti innostui ja käski poikansa mukaan yhteislauluun :D


Niin Pinja jätti vanhan kotinsa taakseen. Onneksi vanhainkoti oli melkein naapurissa niin, että aina pystyi kyläilemään helposti :)


Elmosta paljastuikin oikea neropatti. Poika toi heti toisen koulupäivänsä jälkeen kympin todistuksen kotiin!


Ylpeä isä ryhtyi heti kannustamaan lahjakasta poikaansa eteenpäin. Ensin Sami neuvoi Elmoa koulutehtävissä..


..ja niiden jälkeen siirtyi taitopisteiden kartuttamiseen. Elmo imi tietoa itseensä ällistyttävää vauhtia!


Nuoren neropatin lapsuus sujui nopeasti taitopisteitä kerätessä, ja niin Elmosta kasvoi jo teini. Hän sai mitä sopivammin tietotavoitteen ja haluaa saada kaikki seitsemän taitoa täyteen. Tietenkin :)


Elmo tahtoi myös päästä yksityiskouluun ja kutsuikin koulun rehtorin kylään. Ensin poika esitteli hieman perheen taloa rehtorille ja sitten kutsui tämän illalliselle.


Pahaksi onneksi rehtori sattui huomaamaan perheen aamiaisen tähteet ja luuli niiden olevan tarjolla illallisella. Vanhat, haisevat munakkaat olivat karmeita niin että urheasti rehtorin seuraksi syömään mennyt Elmo meinasi oksentaa. Rehtori ei ilmeisesti huomannut ruuassa mitään vikaa tai sitten hän vain oli niin vakuuttunut Elmon lahjakkuudesta, sillä rehtori toivotti Elmon tervetulleeksi hänen kouluunsa :D


Seuraavana aamuna koulubussiin astelikin komea yksityiskoulun oppilas :)


Saavutettuaan ensimmäisen tavoitteensa Elmo ryhtyi tavoittelemaan stipendejä yliopistoa varten. Hän halusi saada stipendit jokaisesta taidosta!


Lopulta Elmo saikin kerättyä vähintään kahdeksan pistettä jokaisesta taidosta. Tulevan perijän ominaisuudessa Elmo asetti itselleen vielä yhden tavoitteen ennen yliopistoon lähtöä: tulevan vaimon etsinnän. Kun Sami kuuli Elmon aikaista, tämän mieleen muistui heti edesmenneen vaimonsa hyvä ystävä Kirsi. Sami kutsui kaunokaisen syömään ja Elmo pitikin oikein kunnon kuulustelun vaimoehdokkaalleen :D


Koska Kirsi osoittautui kauniiksi, älykkääksi ja kaikin puolin hyväksi suvunjatkajaksi, Elmo päätti ottaa suunnan kohti yliopistoa.


Ensi töikseen yliopistolla Elmo päätti hankkitua suvun osakuntaan. Osakuntaa vahtimaan jäänyt Terttu toivotti Elmon ilomielin tervetulleeksi :)


Muuton jälkeen Elmo keskittyi jälleen opiskeluun..


..sekä taitopisteiden keräämiseen. Kotoota mukaan otetulla sormenjälkietsimellä Elmo sai viimeisenkin taitopisteensä ja saavutti ikuisen platinamielialan ensimmäisenä Helmisenä jo yliopistossa!


Kun opiskeluasiat olivat jo mallillaan, Elmo ryhtyi tekemään lähempää tuttavuutta Kirsin kanssa. Ensin nuori mies sai ensisuudelmansa..


..ja sitten hän ei enää malttanutkaan olla erossa Kirsistään, vaan oli jatkuvasti tämän kimpussa! :D


Muutaman rakkaudentäyteisen päivän jälkeen Elmo päätti kosia rakastaan, joka tietenkin suostui <3


Nuori pari päätti juhlia kihlajaisiaan makuuhuoneen puolella..


..ja sen jälkeen vielä kilistelemällä maljoja hienon aterian kanssa :) "Minä haluan tarjota sinulle, rakkaimmalleni, kaiken ansaitsemasi loiston ja mukavuuden!" Elmo sanoi maljapuheessaan.


Yliopistossa Elmo oli saanut myös kasan hyviä ystäviä, joiden kanssa tuore kihlapari päätti lähteä vielä lisää juhlimaan. Tanssilattia kävi kuumana!


Tanssilattiaa vieläkin kuumampana kävi pian valokuvauskoppi, jonne Elmo ja Kirsi olivat hiippailleet. Kopista kuuluvat äänet kuitenkin saivat muut huomaamaan karkulaiset, jotka saivatkin suuret hurraa huudot :D


Mahtavasta päivästä jäi muistojen lisäksi Elmolle yhteiskuva hänestä ja rakkaastaan :)


Seuraavana päivänä Elmo selaili uuden televisionsa kanavia, kun hän näki hirvittävän uutisen. Hänen kotinsa läheisessä ydinvoimalassa oli käynyt hirvittävä onnettomuus!


Uutisissa kerrottiin lähialueen kärsineen kammottavia tuhoja. Tilanne oli hyvin sekava. Oliko Elmon isä kunnossa? Entä isoäiti, kaikki muut sukulaiset?


Kotona kukaan ei vastannut puhelimeen, joten Elmo päätti soittaa viranomaisille. "Miten niin ette tiedä, mikä on tilanne? Jos ette te tiedä, niin kuka sitten?" Elmo huusi hurjistuneena puhelimeen.


Koska mistään ei tuntunut saavan kunnollista tietoa tapahtumista, Elmo päätti jättää yliopiston taakseen ja lähteä itse selvittämään, mistä oli kyse. Opiskelujen keskeyttäminen harmitti Elmoa todella paljon, mutta hän ei voinut elää epätietoisuudessa.


Kotiin saavuttuaan Elmo ihmetteli, oliko hän vahingossa eksynyt väärään paikkaan. Kaikkialla oli autiota, missään ei näkynyt merkkiäkään kodista eikä sen asukeista. Pelkkää tyhjää, kärsinyttä autiutta joka puolella! Vain postilaatikko ja roskapönttö olivat maisemassa tuttua.

Tästä alkaa Helmisten Apocalypse Challenge. (Säännöt haasteeseen löytyy englanniksi LC:n virallisilta sivuilta ja myöhemmin myös suomeksi LC sääntösuomennos -sivuiltani.) Kuinka Elmo selviääkään ydinonnettomuuden jälkeisestä raskaasta ajasta? Koko kehittyneen ja sivistyneen järjestelmän romahtaessa elämä tulee olemaan kaikkea muuta paitsi helppoa!

30 Comments:

 • At 2/10/06 14:39, Anonymous Anonyymi said…

  Hehee, tyylikäs siirto haasteesta toiseen! Hienoa, hienoa. Kuvat latautuvat aika verkkaasti, mutta mikäs siinä :) -Kissis

   
 • At 2/10/06 15:23, Anonymous Anonyymi said…

  Täydellistä.

  Miten nyt voi odottaa seuraavaan jaksoon? :D -Alice

   
 • At 2/10/06 16:04, Anonymous Anonyymi said…

  Hyvä tarina taas kerran ja hieno vaihto toiseen haasteeseen. Tuolla UKK:ssa oleva sun toisen legasyn linkki ei toimi.

   
 • At 2/10/06 16:13, Anonymous Anonyymi said…

  Jee, jatkoa. :) Suloinen poika tuosta Elmosta kasvoi. <3 Toivottavasti tulee taas pian jatkoa. :)

   
 • At 2/10/06 16:20, Anonymous Anonyymi said…

  Vau, mahtava jatko ! :o

   
 • At 2/10/06 16:40, Anonymous Anonyymi said…

  Esitän aika hölmön kysymyksen :D
  En ole Simssissä ikinä luonut omaa naapurustoa. Tuleeko omatekoiseen napuurustoon automaattisesti postinjakajat sun muut? Vai luodaanko ne itse? :o

   
 • At 2/10/06 17:18, Anonymous Anonyymi said…

  Ui vitsi, mikä jatko! Todella hyvä. Nyt ei voi muuta kuin odottaa innolla seuraavaa osaa.

   
 • At 2/10/06 17:59, Anonymous Anonyymi said…

  Jee jatkoa! :D Teet tosi kivaa tarinaa :)
  Ja sit missä se linkki sun toiseen legacy tarinaan on? ;>

   
 • At 2/10/06 18:16, Anonymous Anonyymi said…

  Aika mielenkiintoinen käänne! Elmo on hyvännäköönen ja Kirsi kans..XD Aika helposti varmaan onnistuu se uusi haaste, kun aloitusukolla on jo ikuinen platinamieliala (eiköh?) ja akka:'D Onnea ja menestystä..

   
 • At 2/10/06 18:50, Anonymous Anonyymi said…

  Kiva kiva...Toivottavasti kohta tulisi jatkoa:D Voit muuten poistaa Vuorenmaan linkin kun peli sekottu ja piti asentaa uudestaan
  :( jos alotan uuden niin kerron:D

   
 • At 2/10/06 21:24, Anonymous Anonyymi said…

  Ouu. :D Mikäs uusi haaste tuo on?
  Toivottavasti pian tulee suomennos ^^
  Varsin mielenkiintoista, odotan innolla.. :D

   
 • At 2/10/06 22:35, Anonymous Anonyymi said…

  nyt se muuttui hankalaksi ,mutta samalla jännäksi ,

   
 • At 3/10/06 11:28, Blogger sickhearts said…

  heloy...

  jee jatkoa... tosi nopeesti tuli mun mielestä tää jatko:) niin mikäs se sun uuden legacyn osoite on????:P

   
 • At 3/10/06 15:52, Blogger Nina said…

  Kiitokset kaikille taas kommenteista! Kiva kun näytätte ottavan uuden käänteen hyvin vastaan :)

  Aloitin uuden legacyn, mutta lopetinkin sen jo ennen kuin toinen sukupolvi ehti syntyä edes. Tuli liian ikävä Helmisiä :D Tuo maininta uudesta legacystani jäi siis vanhingossa tuonne UKK:hon, eikä mitään uutta legacya siis ole eikä ole ainakaan lähiaikoina tulossa. Pelaan siis vielä täysillä Helmisiä vain :) Poistin sen kohdan sieltä UKK:sta.

  snap: Uuteen naapurustoon tulee ihan automaattisesti postinjakajat sun muut. Ne on sitten suunnilleen ihan samat naamat kuin muissakin naapurustoissa, eli löydät sieltä suunnilleen samat simit, ehkä vain eri nimillä. Jos haluaa kokonaan uudet npc:t ja towniet, pitää käyttää deleteallcharacters -koodia, jolloin kaikki (myös pelattavat) simit poistuvat naapurustosta ja peli generoi itse uudet simit tilalle. Kummallakaan tavalla ei siis luoda itse uusia npc:itä eikä townieita.

  sal: Poistan sen linkin ensi osan yhteydessä. Harmi kun pelisi sekoittui :(

  Seuraavaa osaa saatte vielä odotella tässä, uusi haaste vähän hidastaa ja hankaloittaa peliä :D

   
 • At 3/10/06 15:58, Anonymous Anonyymi said…

  Järkytyin.

  Mahtavaa, mutta KAUHEAA. o__o
  No, toivottavasti jatkuu pian. *odottaa innolla eikä saa oikein mitään järkevää suustaansa*

   
 • At 3/10/06 17:45, Anonymous Anonyymi said…

  Kiitos muuten kun linkitit minun LC: ni . :D
  Sinun tarinasi on paras legacy mistä olen lukenut.
  Kun aloitin näiden lukemisen, niin oli jo joku 20-22 osa.. :D Eli piti vähän lueskella niitä vanhojakin ^^
  Mutta kaikki olen lukenut.
  Mones sukupolvi muuten on menossa? :o

   
 • At 3/10/06 17:48, Blogger sickhearts said…

  siitä deletechartters (mikä olikaan) kkoodista, ni että luin jostain että myös, että kaikista muistakin naapurustoista, poistuis simejä... onko totta...?
  ja sitten että kun laitta sen koodin sinne, ni muuttaako se perhe automaattisesti toisen naapuruston perhe valikkoon... ja sitten vielä että pitääkö se koodi laittaa naapurusto näkymässä...
  toivottavasti jaksat vastaa:)

   
 • At 3/10/06 18:34, Anonymous Anonyymi said…

  Kiitos Nina vastauksista.
  Tämä sinun Legacysi on niin ihana :) <3

   
 • At 4/10/06 16:47, Blogger Aurela said…

  vou mikä käänne. Mulla on kanssa hirveä hinku pelaamaan tuota Apocalypse Challengea mutta odotan nyt kuitenkin että ne säännöt tulevat suomeksi. Jep, olen melkein kateellinen siitä miten jaksat pelata samalla suvulla näin pitkään. Itselläni kun aina iskee kyllästyminen nopeasti.

   
 • At 5/10/06 15:58, Blogger sickhearts said…

  heips:)
  taas...
  unohda tuo minun viimeisin kysymys tuosta deleteallcharaters koodista:)
  se on vähän moni mutkanen joten älä vastaa siihen:)
  eli haluan vaan tietää etä miten simit saa muutettuu uuteen naapurustoon???:O

   
 • At 6/10/06 15:05, Anonymous Anonyymi said…

  Kivalla tavalla vaihdoit sen. :D Tästähän sinä kerroit jo miitissä.

   
 • At 7/10/06 19:45, Anonymous Anonyymi said…

  Voi voi voi apua!

  Mikä ihme se uusi haaste on??

  *Lähtee salapoliisina etsimään tietoja*

   
 • At 7/10/06 21:14, Anonymous Anonyymi said…

  tyhmän kysymys:
  Siis oliko toi ydinonnettomuus oikee(siis pelissä tullu)vai teitko sen ite?

   
 • At 8/10/06 13:24, Blogger Nina said…

  Kiitokset lopuistakin kommenteista :)

  kummajjainen: Elmo on 17. sukupolvi, mutta olen pelissäni jo vähän pidemmällä..:)

  tuittunen: Selvä, unohdan :D Simit saa muutettua uuteen naapurustoon pakkaamalla koko tontin sinne talovalikkoon. En muista tarkkaan miten se nyt kävikään, kun en ole tehnyt sitä kuin muutaman kerran ja siitä on niin pitkä aika.. Olikohan se niin, että siinä naapurustonäkymässä, kun valitsee pelattavaa perhettä, siinä näkyy sellainen talo ja sen päällä tähtikuvio (sama kuin ladatuissa tavaroissa yms.). Tai sitten nappi löytyy sieltä talovalikosta. En muista, anteeksi :( Mutta jostain sieltä se löytyy. Uudessa naapurustossa talo sitten näkyy siellä talovalikossa ja siellä on kaikki asukkaat mukana. Simit sitten unohtavat siinä muutossa kaikki sukulaiset ja ystävänsä.

  aurela: Minulla on ongelma juuri toistepäin.. Olen pari kertaa yrittänyt aloittaa uuden suvun tekemisen, mutta kyllästyn siihen melkein heti, tulee vain ikävä Helmisiä. En enää osaa pelata kuin yhdellä samalla suvulla :S :D

  endelina: LC:n virallisilta sivuilta löytyy säännöt englanniksi :) Ensi osan yhteyteen laitan pienen tiivistelmän tärkeimmistä säännöistä, että pysyy sitten tarinassa mukana.

  emppi: Sims 2:een ei tietääkseni saa oikeasti mitään ydinonnettomuutta, se pitää lavastaa. Minä vain laitoin naapuruston pohjaksi maaperän tms. sen rehevän tilalle ja ostin uuden, tyhjän tontin. Naapurusto on yhä sama, siirsin vain kaikki simit taloista naapurustovalikkoon, niin ettei heihin pahemmin törmäilisi kaduilla. Sami ja muut vanhat perijät ovat siis vielä oikeasti elossa, tarinassa eivät. Täysin lavastettu juttu siis :D

  Uusi osa tulee varmaan tässä tänään tai sitten huomenna :) Mukana on tulossa myös siis tiivistelmä AC:n säännöistä suomeksi.

   
 • At 8/10/06 15:53, Anonymous Anonyymi said…

  Oot saanu tosi ilemikkäitä kuvia, varsinkin toon ydinonnettomuuden aiheuttamiin mielialoihin(jós kukaan saa tästä selvää)

   
 • At 8/10/06 16:03, Anonymous Anonyymi said…

  "Uusi osa tulee varmaan tässä tänään tai sitten huomenna :) Mukana on tulossa myös siis tiivistelmä AC:n säännöistä suomeksi.

  8/10/06 13:24 "

  Oijoi, en malta odottaa. x)

   
 • At 8/10/06 17:20, Blogger Nina said…

  Kiitokset molemmille kommenteistanne :) Nyt se uusi osa jo sitten tulikin!

  emppi: Simit ovat oikein hyviä poseeraamaan! Elmon kauhistuneet ilmeet sain napattua hänen katsoessaan urheilua telkkarista :D

   
 • At 16/10/06 13:45, Anonymous Anonyymi said…

  onko hajua milloin laitat 36 osan tänne? Ei malta oottaa oon joka päivä kytänny millon ne ac:n suomenkieliset säännöt tule ja sit kun ne tuli oli pakko heti alkaa pelaamaan sitä:D

   
 • At 17/10/06 12:08, Anonymous Anonyymi said…

  Moi! osi hyvä tarina. Voinko linkittää?

   
 • At 9/12/06 11:43, Anonymous Anonyymi said…

  Eikö tähän ihanaan tarinaan tuu enää jatkoa?? oon venaillu jo ikuisuuden...:(

   

Lähetä kommentti

<< Home